<p>Er gaat vanaf maandag 13 december een wijkbus rijden tussen Vreeswijk en Cityplaza. </p>

Er gaat vanaf maandag 13 december een wijkbus rijden tussen Vreeswijk en Cityplaza.

Foto: stockfoto (123RF.com)

Proef met wijkbus voor Vreeswijk

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Er gaat vanaf maandag 13 december een wijkbus rijden tussen Vreeswijk en Cityplaza. Dit busje voor acht personen rijdt van maandag tot en met zaterdag een vaste route volgens een dienstregeling.


Het inkorten van buslijn 77 door provincie Utrecht eind 2019 was een groot gemis voor veel inwoners, omdat daarmee de directe OV-verbinding tussen Vreeswijk en Cityplaza is komen te vervallen. Door financiering van de provincie is de wijkbus nu als proef twee jaar mogelijk gemaakt. 

Vrijwilligers

Als de proef succesvol is, is de kans groot dat de wijkbus definitief opgenomen wordt in het Nieuwegeinse OV-aanbod. Wethouder Ellie Eggengoor: “Deze verbinding is belangrijk voor veel inwoners. Ik ben dan ook blij met deze mogelijkheid en hoop dat veel mensen er gebruik van gaan maken”.

Iedereen kan van het busje gebruik maken met een OV-chipkaart of een ander OV-abonnement. Ook kan in de bus met PIN een enkeltje worden gekocht. Vrijwilligers gaan de bussen besturen. 

Het project wordt gezamenlijk opgepakt door de gemeente Nieuwegein, provincie Utrecht, vervoerder Qbuzz en het Vrijwilligershuis Nieuwegein. Het Vrijwilligershuis Nieuwegein neemt de dagelijkse uitvoering van de wijkbus op zich en is op het moment bezig met het werven van vrijwillige chauffeurs.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten