<p>Van de volwassen inwoners in Nieuwegein gaf 17,8 procent aan de afgelopen vier weken (heel) veel stress te hebben ervaren. </p>

Van de volwassen inwoners in Nieuwegein gaf 17,8 procent aan de afgelopen vier weken (heel) veel stress te hebben ervaren.

(Foto: 123RF.com)

Stressniveau inwoners Nieuwegein iets boven landelijk gemiddelde

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Het percentage inwoners met veel stress in Nieuwegein ligt iets boven het landelijk gemiddelde. Dat blijkt uit de meest recente Gezondheidsmonitor, een enquête-onderzoek dat onder meer dan een half miljoen Nederlanders is gehouden. 


Van de volwassen inwoners in Nieuwegein gaf 17,8 procent aan de afgelopen vier weken (heel) veel stress te hebben ervaren. Landelijk is dit 17,7 procent. 

Vrouwen ervaren meer stress
Vrouwelijke inwoners van de gemeente ervaren meer stress dan mannelijke inwoners: respectievelijk 21,8 procent tegenover 13,8 procent. Ook landelijk hebben mannen naar eigen zeggen minder vaak stress dan vrouwen.

Daarnaast hebben jongere leeftijdsgroepen in Nieuwegein meer stress dan de gepensioneerden. In de leeftijdsgroep 18 t/m 65 jaar gaf 21,8 procent van de ondervraagden de afgelopen vier weken (heel) veel stress te hebben ervaren, tegenover slechts 5,8 procent van de mensen ouder dan 65 jaar. 

Verstedelijkte gebieden
Van de provincie ervaren inwoners in de gemeente Utrecht de meeste stress (23,2 procent). De stad staat in de top-20 van grootste gemeenten op een vierde plaats, vlak onder Nijmegen, Den Haag en Arnhem.

Bunschoten maakt zich beduidend minder druk. Daar ervaart hooguit één op de acht volwassenen veel stress. Ook de andere gemeenten waar betrekkelijk weinig stress heerst, vind je aan de randen van de provincie. Het lijkt erop dat in verstedelijkte gebieden de factor stress een belangrijkere rol speelt dan in landelijke gemeenten met minder bebouwing.

Bron: RTV Utrecht

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten