<p>Met haar veertig jaar vrijwilligerswerk heeft Bettie Muller een forse bijdrage geleverd aan de Nieuwegeinse gemeenschap.</p>

Met haar veertig jaar vrijwilligerswerk heeft Bettie Muller een forse bijdrage geleverd aan de Nieuwegeinse gemeenschap.

(Foto: Aangeleverd)

Bettie Muller neemt afscheid na veertig jaar vrijwilligerswerk in Nieuwegein

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Met haar veertig jaar vrijwilligerswerk heeft Bettie Muller een forse bijdrage geleverd aan de Nieuwegeinse gemeenschap. Onlangs werd ze 80 en vond ze het tijd om het stokje door te geven. Ze nam afscheid. 


Haar collega-vrijwilligers wilden dat niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom hebben ze Bettie een high tea aanboden bij Knus op de Dorpstraat.

‘t Laantje
Bettie was 34 jaar lang vrijwilliger bij ‘t Laantje. Dit is een van de oude balkenloodsen op de Lekdijk die lang geleden is omgebouwd tot een huiskamer voor Nieuwegeiners. Een kaartje leggen, een praatje maken, uitkijken over de druk bevaren Lek, samen werken aan buurtfeesten: het gebeurde allemaal bij ‘t Laantje. Daarnaast was het een rustpunt voor wandelgroepen.

Bettie coördineerde dit allemaal. In al die jaren heeft ze een groep mensen om zich heen verzameld waarmee de openbare huiskamer kon functioneren.

Hart voor de zaak
Bettie verhuist binnenkort uit Nieuwegein. Naast haar hoge leeftijd, was dit ook een reden om te stoppen met het vrijwilligerswerk.

In de discussie die bij ‘t Laantje ontstond over hoe nu verder, werd echter duidelijk dat ze nog steeds hart heeft voor de zaak. En dat is ook niet verwonderlijk na 34 jaar aan het roer.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten