<p>Madelon heeft zich de afgelopen jaren ingezet als commissielid binnen de fractie van de ChristenUnie Nieuwegein, onder andere op het gebied van zorg. &nbsp;</p>

Madelon heeft zich de afgelopen jaren ingezet als commissielid binnen de fractie van de ChristenUnie Nieuwegein, onder andere op het gebied van zorg.  

(Foto: Aangeleverd)

Madelon Voorthuijsen wordt lijsttrekker van ChristenUnie Nieuwegein

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Madelon Voorthuijsen (35 jaar) is door het bestuur van ChristenUnie Nieuwegein voorgedragen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022.


Het bestuur is blij en dankbaar dat Madelon zich vol in wil zetten voor het sociale en duurzame geluid waar de ChristenUnie voor staat. “Met haar ervaring in de zorg en als ondernemer, haar vaardigheid binnen de fractie maar zeker ook haar betrokkenheid en bevlogenheid is ze de gedroomde lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen”, aldus Colette Riemersma, bestuursvoorzitter van de ChristenUnie Nieuwegein.

Zorg
Madelon heeft zich de afgelopen jaren ingezet als commissielid binnen de fractie van de ChristenUnie Nieuwegein, onder andere op het gebied van zorg. Ze heeft diverse zaken opgepikt waar ze haar aandacht aan wil geven de komende jaren.

“Wat ik graag zou willen zien in de politiek is dat beleid meer de mens dient en niet andersom”. Madelon neemt het stokje na maar liefst 28 jaar over van de huidige fractievoorzitter, Martin Monrooij. 

Martin ziet een veelbelovende toekomst: “Ik ben blij dat er een nieuwe generatie gaat aantreden die het geluid van de ChristenUnie gaat vertolken in de gemeenteraad. Ik heb alle vertrouwen in de nieuwe kandidaten en wens ze van harte Gods Zegen toe.” 

Nieuw tijdperk
Met het voorstellen van Madelon Voorthuijsen als lijsttrekker wordt er een nieuw tijdperk ingeluid. Ze heeft grote schoenen om te vullen. Dit omdat Martin door zijn jarenlange ervaring veel aanzien genoot in de Nieuwegeinse politiek.

Colette: “Wij zijn Martin enorm veel dank verschuldigd dat hij zich al die jaren met zoveel energie en enthousiasme heeft ingezet voor de christelijke politiek in Nieuwegein. Nu hij heeft aangegeven het stokje graag te willen overdragen, is de tijd aangebroken voor een nieuw geluid en een nieuw gezicht voor de ChristenUnie in Nieuwegein.”

Het bestuur ziet ernaar uit om de komende periode te starten met frisse blikken en nieuwe ideeën die het werk van de ChristenUnie voort gaan zetten. Tijdens de algemene ledenvergadering op 22 november wordt de volledige kandidatenlijst aan de leden voorgelegd. 

Julia Koster
Redactiecoördinator De Molenkruier
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten