Madelon heeft zich de afgelopen jaren ingezet als commissielid binnen de fractie van de ChristenUnie Nieuwegein, onder andere op het gebied van zorg.
Madelon heeft zich de afgelopen jaren ingezet als commissielid binnen de fractie van de ChristenUnie Nieuwegein, onder andere op het gebied van zorg. Foto: Aangeleverd

Madelon Voorthuijsen wordt lijsttrekker van ChristenUnie Nieuwegein

Algemeen 229 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Madelon Voorthuijsen (35 jaar) is door het bestuur van ChristenUnie Nieuwegein voorgedragen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022.

Het bestuur is blij en dankbaar dat Madelon zich vol in wil zetten voor het sociale en duurzame geluid waar de ChristenUnie voor staat. “Met haar ervaring in de zorg en als ondernemer, haar vaardigheid binnen de fractie maar zeker ook haar betrokkenheid en bevlogenheid is ze de gedroomde lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen”, aldus Colette Riemersma, bestuursvoorzitter van de ChristenUnie Nieuwegein.

Zorg
Madelon heeft zich de afgelopen jaren ingezet als commissielid binnen de fractie van de ChristenUnie Nieuwegein, onder andere op het gebied van zorg. Ze heeft diverse zaken opgepikt waar ze haar aandacht aan wil geven de komende jaren.

“Wat ik graag zou willen zien in de politiek is dat beleid meer de mens dient en niet andersom”. Madelon neemt het stokje na maar liefst 28 jaar over van de huidige fractievoorzitter, Martin Monrooij. 

Martin ziet een veelbelovende toekomst: “Ik ben blij dat er een nieuwe generatie gaat aantreden die het geluid van de ChristenUnie gaat vertolken in de gemeenteraad. Ik heb alle vertrouwen in de nieuwe kandidaten en wens ze van harte Gods Zegen toe.” 

Nieuw tijdperk
Met het voorstellen van Madelon Voorthuijsen als lijsttrekker wordt er een nieuw tijdperk ingeluid. Ze heeft grote schoenen om te vullen. Dit omdat Martin door zijn jarenlange ervaring veel aanzien genoot in de Nieuwegeinse politiek.

Colette: “Wij zijn Martin enorm veel dank verschuldigd dat hij zich al die jaren met zoveel energie en enthousiasme heeft ingezet voor de christelijke politiek in Nieuwegein. Nu hij heeft aangegeven het stokje graag te willen overdragen, is de tijd aangebroken voor een nieuw geluid en een nieuw gezicht voor de ChristenUnie in Nieuwegein.”

Het bestuur ziet ernaar uit om de komende periode te starten met frisse blikken en nieuwe ideeën die het werk van de ChristenUnie voort gaan zetten. Tijdens de algemene ledenvergadering op 22 november wordt de volledige kandidatenlijst aan de leden voorgelegd. 

Julia Koster

Redactiecoördinator Het Kontakt-De Molenkruier

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Park Oudegein waarin binnenkort een evenemententerrein wordt gerealiseerd.
Kogel is door de kerk: raad kiest voor evenementen in park Oudegein Nieuws 22 uur geleden
• Regenboogvlag.
Eerste Regenboogcafé in Nieuwegein: 'Leer jezelf en medemens beter kennen' Nieuws 22 uur geleden
• Landelijke finale van 'Jong Ondernemen' 2024.
Leerlingen Cals College Nieuwegein winnen landelijke finale van ondernemerswedstrijd Nieuws 18 apr, 16:47
• Deel van de wijk Rijnhuizen vanuit de lucht.
Nieuwbouwwijk Rijnhuizen krijgt ontmoetingsplek op plaats waar vroeger kasteel stond Nieuws 18 apr, 15:50
• De Beursfabriek, waar momenteel 200 asielzoekers worden opgevangen.
Nieuwegein gaat asielzoekers 6 maanden langer opvangen in De Beursfabriek Nieuws 18 apr, 15:00
• Op de Jutphasebrug zijn twee auto's op elkaar gebotst.
Botsing tussen twee auto's op Jutphasebrug, één persoon naar ziekenhuis 112 18 apr, 09:02
• De Nieuwegeinse band 'Dutchicana'.
Nieuwegeinse band 'Dutchicana' in finale van 'Battle of the Bands' Nieuws 17 apr, 17:03
• De Oude Sluis in Vreeswijk, waar de wedstrijden roei-touwtrekken en wrikken gaan plaatsvinden.
Primeur in Vreeswijk op Koningsdag: wedstrijden 'roei-touwtrekken' en 'wrikken' Nieuws 17 apr, 16:53