<p>NOS Jeugdjournaal op bezoek bij OBS De Krullevaar vanwege winnen E-waste race.</p>

NOS Jeugdjournaal op bezoek bij OBS De Krullevaar vanwege winnen E-waste race.

(Foto: Esther Groenenberg)
met video

NOS Jeugdjournaal op bezoek bij OBS De Krullevaar vanwege winnen E-waste race

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Groep 6 van OBS De Krullevaar in Nieuwegein heeft de E-waste race gewonnen. Voor NOS Jeugdjournaal was dit aanleiding om in de school opnames te maken voor een item over de Nationale E-waste-dag. 


Als ware recycling-ambassadeurs gaven de kinderen voor de camera uitleg over het belang van recyclen en lieten zij zien wat ze allemaal opgehaald hadden. 


Directeur Madelon Torenstra en drijvende kracht achter groep 6 meester Roland Jacobs keken trots toe hoe de kinderen aan de cameraploeg van het Jeugdjournaal lieten zien wat ze de afgelopen tijd geleerd hadden over het belang van recycling. 

Nemo Sciense Museum
Dit jaar deden er tien basisscholen uit verschillende gemeenten in Midden-Nederland mee aan de strijd om zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten in te zamelen. Na een spannende eindsprint won groep 6 van OBS de Krullevaar de E-wast race in de regio toch nog met een flinke voorsprong.

Op de Nationale E-waste dag - donderdag 14 oktober - werd de einstand bekend gemaakt. Als prijs gaat groep 6 van OBS De Krullevaar een dag naar het Nemo Science Museum in Amsterdam. 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten