<p>Houtveen was met een mes of ander scherp voorwerp in zijn hart gestoken. </p>

Houtveen was met een mes of ander scherp voorwerp in zijn hart gestoken.

(Foto: )

Onderzoek naar moord op Nieuwegeiner Richard Houtveen werd heropend na tip over mogelijke huurmoord

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN/HARMELEN • Het onderzoek naar de zogenoemde WK-moord op Nieuwegeiner Richard Houtveen werd zeven jaar na het dodelijke steekincident in 2010 heropend na een tip dat het mogelijk om een huurmoord ging. Dat bleek vanochtend in de rechtbank in Utrecht, waar de 44-jarige verdachte Appie L. uit Harmelen in een inleidende zitting voor het eerst terecht stond. Dat schrijft RTV Utrecht.


Een jonge vrouw meldde zich volgens de officier van justitie in september 2017 bij de moeder van het slachtoffer met nieuwe informatie over de dood van haar zoon. Naar aanleiding daarvan ontstond de verdenking dat pakketbezorger Richard doelbewust door Appie L. om het leven was gebracht. Het Cold Case Team van de politie zette het onderzoek vervolgens voort en is daar tot afgelopen voorjaar mee doorgegaan.

De 25-jarige Richard werd zondagavond 11 juli 2010 neergestoken, nadat hij met vrienden op een groot scherm bij winkelcentrum City Plaza in Nieuwegein naar de WK-finale Nederland-Spanje had gekeken. Hij kwam tussenbeide bij een opstootje tussen een vriend van hem en verdachte L., waarbij hij van L. een duw zou hebben gekregen. Toen hij met zijn vriendin wegliep van het plein zakte hij bij de ingang van de parkeergarage in elkaar. Houtveen was met een mes of ander scherp voorwerp in zijn hart gestoken.

Bron: RTV Utrecht 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier