<p>De kinderen vermaken zich samen met de Pieten op het Sinterklaasfeest op Buurtplein Zuid.</p>

De kinderen vermaken zich samen met de Pieten op het Sinterklaasfeest op Buurtplein Zuid.

(Foto: Naomi Wijling)

Sinterklaas toch nog op bezoek in Nieuwegein

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Hoewel de vaartocht van Sinterklaas door Nieuwegein niet door kon gaan, bracht de goedheiligman zaterdag nog wel een bezoek aan Buurtplein Zuid. Onder begeleiding van zijn Pieten kwam hij de kinderen gedag zeggen. 


Op het Buurtplein konden ongeveer negentig kinderen, verdeeld over twee momenten, samen met hun ouders deelnemen aan verschillende activiteiten. Daarna konden ze langs de winkels op Hoogzandveld om iets lekkers en leuks te halen. 

Taaipop versieren
Voor sommige kinderen was dit de eerste keer dat ze het bezoek van de Sint en zijn Pieten zo bewust meemaakten. Vorig jaar was er vanwege de coronamaatregelen geen feest. Het zien van de Sint en zijn Pieten van zo dichtbij was voor sommige kinderen dan ook best een beetje spannend.

Er waren verschillende activiteiten. Kinderen konden geschminkt worden, een schoen maken, een taaitaaipop versieren en een tasje knutselen. De kinderen liepen met een grote glimlach rond. De ouders knutselden gezellig mee en de sfeer was zeer  feestelijk te noemen. Een aantal Pieten bleef nog wat langer.

De schoen die de kinderen hadden gemaakt konden ze in de kast neerzetten. Misschien komt de Sint binnenkort nog eens langs om er wat lekkers in te doen. 

Cadeaus
Ook voor de kinderen die niet op het feest waren, is het nog mogelijk om een zelfgemaakte schoen te zetten. Bij Buurtplein Zuid, de winkeliers op Hoogzandveld en Buurtplein Doorslag kan er een tekening opgehaald worden van een schoen. Als deze klaar is, kan deze op het Buurtplein worden ingeleverd. Op de verschillende buurtpleinen worden tot aan 5 december nog Sinterklaasactiviteiten georganiseerd.

Deze middag werd mede mogelijk gemaakt door MOvactor en de winkeliersvereniging. Met het eigen gemaakte tasje konden de kinderen in bijna iedere winkel op winkelcentrum Hoogzandveld een presentje halen. 

Naomi Wijling
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier