<p>Groepsfoto van de schrijvers van de bundel 'De Wadden in vogelvlucht'.</p>

Groepsfoto van de schrijvers van de bundel 'De Wadden in vogelvlucht'.

(Foto: Aangeleverd)

Anke Verbraak uit Nieuwegein schrijft mee aan eilandverhalenbundel

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Anke Verbraak uit Nieuwegein heeft meegeschreven aan een eilandverhalenbundel, genaamd ‘De Wadden in vogelvlucht’. De bundel komt op 27 november uit. Verbraak schreef eerder al de thriller ‘Water en wolfskers’.


“Ik kan natuurlijk niet teveel vertellen over het plot en de hoofpersonen in mijn bijdrage aan ‘De Wadden in vogelvlucht’” zegt Verbraak. “Maar ik kan wel verklappen dat de titel ‘In mul zand’ is en dat de zon, zee, wind, strand, Texels bier en medeschrijvers mij veel inspiratie hebben gegeven. Een korte quote? Nou goed dan: ‘Blijf daar en zoek een schuilplek’”.

Sfeer van de Waddeneilanden
In juni vond een bijzonder schrijfproject plaats op Texel. Op initiatief van Marelle Boersma, auteur van de ‘Vertrekthrillers’, schreven dertien schrijvers dertien eilandverhalen. Het doel was het maken van verhalen die de sfeer van de Waddeneilanden weergeven.

Onder hen bevonden zich reeds gepubliceerde schrijvers en winnaars van schrijfwedstrijden. Ze kwamen samen in een groepsaccommodatie, aten en dronken, enthousiasmeerden en inspireerden elkaar, zetten hun zintuigen op scherp, schreven en deden research voor hun eigen vertelling. 

Ontroerende verhalen
Er werd enthousiast gespard over elkaars ruwe versies, wat regelmatig tot verrassende plotwendingen leidde. “Zo ontstonden mooie vertellingen, soms ver terug in de tijd, vaak thrillers, ook ontroerende verhalen, maar altijd met prachtige hoofdpersonen”, schrijft Verbraak in een persbericht.

De bundel De Wadden in vogelvlucht ligt vanaf 27 november 2021 voor €14,95 in alle reguliere (online) boekhandels. Geïnteresseerden kunnen de eerste druk nu al reserveren door contact opnemen met Droomvallei Uitgeverij

Van elk boek dat verkocht wordt, gaat één euro naar Stichting Texel Vogeleiland. De bundel is (online) verkrijgbaar bij iedere lokale boekhandel in Nederland.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier