Op de foto van links naar rechts: Bart Krol, Wil Hack en wethouder Jan Kuiper.
Op de foto van links naar rechts: Bart Krol, Wil Hack en wethouder Jan Kuiper. (Foto: Aangeleverd)

Galecopperband wint Bart Krol-prijs van CDA

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • De Galecopperband werd donderdag verrast door een bezoek van Bart Krol, oud-gedeputeerde van de provincie Utrecht. Hij kwam namens de provinciale CDA-afdeling aan Wil Hack, oprichtster van dit bewonersinitiatief, de naar hem vernoemde prijs uitreiken als blijk van erkenning.


De Galecopperband is een initiatief van Wil Hack, dat in 2018 werd gestart om oudere eenzame en soms licht dementerende inwoners eens per week een gezellige middag aan te bieden. Deze activiteit vindt op donderdagmiddag plaats in buurtplein de Galecopperboog. Wil Hack is blij dat inmiddels een aantal andere vrijwilligers zich hebben aangesloten om hierbij te ondersteunen.

Subsidie
Tijdens de bijeenkomst worden allerlei activiteiten ondernomen, zoals knutselen, gezelschapsspelletjes, koken en vooral gezellig met elkaar een kop koffie of thee drinken. Dit bewonersinitiatief krijgt een subsidie van de gemeente Nieuwegein en heeft ruimte voor twintig deelnemers.

Wil Hack gaf tijdens de uitreiking van de prijs aan verrast en blij te zijn met deze erkenning: “Deze prijs is natuurlijk mooi, maar slechts een lach op de gezichten van onze deelnemers: daar doe je het voor”.

Bart Krol-prijs
Na het afscheid van Bart Krol als gedeputeerde van de provincie Utrecht heeft de provinciale CDA-afdeling besloten een prijs naar hem te vernoemen. In de geest van zijn bestuurlijke aanpak komen hiervoor initiatieven in aanmerking die maatschappelijke kwesties op een vernieuwende en verbindende manier vanuit de samenleving oplossen.

Het CDA provincie Utrecht geeft jaarlijks met de Bart Krolprijs een maatschappelijk initiatief hiermee erkenning. De jury staat onder leiding van Petra Doornenbal, burgemeester van Renswoude.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier