<p>De Platanen aan de Doorslag verhuizen, zodat ze niet beschadigd raken tijdens de bouwwerkzaamheden. </p>

De Platanen aan de Doorslag verhuizen, zodat ze niet beschadigd raken tijdens de bouwwerkzaamheden.

(Foto: stockfoto)

Bomen aan Brugpad in Doorslagzone krijgen tweede leven

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • De entree in het noordelijk deel van Nieuwegein ter hoogte van de AC Verhoefweg en Taludweg wordt opgesierd met een aaneengesloten rij van 28 Platanen. De Platanen verhuizen de komende twee weken één voor één van het Brugpad in de Doorslagzone (City) naar de AC Verhoefweg en Taludweg.


De Platanen aan de Doorslag verhuizen, zodat ze niet beschadigd raken tijdens de bouwwerkzaamheden. Als de woningbouw in de Doorslagzone klaar is, komen er nieuwe, andere bomen terug. In de Doorslagzone komen vier duurzame woongebouwen met verschillende woningen en plek voor horeca. Binnenkort starten de voorbereidende werkzaamheden hiervoor.

Tweede leven
Door deze logistieke operatie krijgen de tien jaar oude Platanen hun tweede leven. Een Plataan is bij uitstek een duurzame boom die zich makkelijk laat verplaatsen en op een andere locatie weer verder leeft. De bomen hebben inmiddels een stamomvang van circa 90 tot 100 cm bereikt.

Verantwoordelijk wethouder Marieke Schouten: “Ik ben erg blij dat we een nieuwe en gezonde plek hebben gevonden voor deze markante bomen. We willen vermijden dat we bomen kappen. Het is onvermijdelijk dat we in de Doorslagzone nu ruimte maken voor de bouw. En wanneer we nu deze forse bomen elders in de stad een goede plek kunnen geven dan sparen we de bomen. Doordat ze al fors gegroeid zijn, bieden ze beschutting tegen hitte en wind, hebben soms culturele waarde en geven een straat, wijk of landschap en in dit geval de entree van de stad een mooi uiterlijk”.

‘Groeiplaatsverbetering’  
Om het de Platanen bij hun verhuizing zo comfortabel mogelijk te maken, wordt op de AC Verhoefweg en de Taludweg ‘groeiplaatsverbetering’ toegepast. Dat betekent dat in de nieuwe plantgaten telkens 20m3 voedzame grond wordt aangebracht. Ook worden de bomen de komende drie jaar gevolgd en waar nodig verzorgd met extra watervoorziening bij droogte.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier