Foto: Stockfoto 123RF

Pauze voor woningbouwinitiatieven

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • De gemeente Nieuwegein verleent voorlopig geen medewerking aan een aantal woningbouwinitiatieven. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de raad. 


De ‘pas op de plaats’ is nodig om voldoende onderzoek naar de groeiende stad uit te voeren, om zo de groei van de stad integraal te kunnen beoordelen. Om te kunnen bepalen voor welke woningbouwinitiatieven de pas op de plaats niet van toepassing is, zijn een aantal criteria beoordeeld. Zo wordt er gekeken of de gemeente juridisch gebonden is aan het woningbouwinitiatief en of de initiatieven binnen het plangebied Rijnhuizen vallen. Ook wordt gekeken of de initiatieven binnen de bouwblokken B1, C5 en Doorslagzone van het programma City vallen en of de initiatieven onderdeel zijn van de Flexpool (4 projecten) zoals deze met de provincie en het rijk is overeengekomen. Kleine particuliere initiatieven worden voortgezet. Mochten deze criteria van toepassing zijn gaat het initiatief door, omdat de besluitvorming reeds heeft plaatsgevonden.

Op basis van de hierboven genoemde criteria gaan er initiatieven voor circa 3.070 woningen op 40 locaties tijdelijk on hold. Dat houdt in dat de gemeente geen nieuwe processen in het kader van een principeaanvraag of vergunning in behandeling neemt. In sommige gevallen kan het wel zo zijn dat er voorbereidende verkenningen worden uitgevoerd, wat mogelijk nodig kan zijn in breder opzicht voor de stad.

Medio januari verwacht het college met een onderzoeksopzet te komen, die vervolgens besproken zal worden tijdens een Avond voor de Stad.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier