<p>De actiegroep wil in aanloop naar de verkiezingen ook een openbaar debat rond de vraag of en waar in Utrecht turbines moeten komen.</p>

De actiegroep wil in aanloop naar de verkiezingen ook een openbaar debat rond de vraag of en waar in Utrecht turbines moeten komen.

Foto: stockfoto (123rf.com)

Tegenstanders windturbines Rijnenburg en Reijerscop ontwikkelen ‘Kieskompas’

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN/DE MEERN • Utrechtse kiezers moeten weten welke partijen voor en welke tegen windmolens in de polders Rijnenburg en Reijerscop zijn. Dat is de opzet van een digitale stemwijzer die tegenstanders van de turbines ontwikkelen, zo schrijft AD Utrechts Nieuwsblad.


De actiegroep Buren van Rijnenburg en Reijerscop zegt zich in de aanloop naar de verkiezingen van maart ‘nog nadrukkelijker’ te willen profileren. ‘Als we straks geen slapeloze nachten willen, als we straks voor onze zoon of dochter ook nog een betaalbare woning in Utrecht willen – dan moeten we nu nog meer in actie komen.’ 

‘Kieskompas’
Sinds de eerste plannen voor windmolens in het gebied tussen De Meern en Nieuwegein bekend zijn, roeren omwonenden zich. In plaats van acht megawindmolens pleit de actiegroep voor woningbouw en de opwekking van zonne-energie in de polder Rijnenburg.  

Met een eigen ‘Kieskompas’ met drie stellingen over woningbouw en duurzame energie wil de Buren van Rijnenburg en Reijerscop alle partijen die meedoen aan de verkiezingen tot duidelijkheid dwingen.  

Debat
Volgens de actiegroep moet blijken wie ‘straks verantwoordelijk zijn voor de gezondheidsschade door overlast van (laagfrequent) geluid’. “Woningen kunnen door de windturbines, volgens onze berekeningen, netto 5 tot 15 procent aan waarde verliezen. En windturbines blokkeren straks de bouw van 25.000 nieuwbouwwoningen. Welke politieke partijen vinden dat geen probleem?”

De actiegroep wil in aanloop naar de verkiezingen ook een openbaar debat rond de vraag of en waar in Utrecht turbines moeten komen. Hierbij wil de Buren van Rijnenburg en Reijerscop samen optrekken met omwonenden van Lage Weide en Utrecht Science Park. Beide delen van de stad zijn ook in beeld als (mogelijke) locatie voor windmolens.

Bron: AD Utrechts Nieuwsblad

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier