<p>Het aantal inwoners in Nieuwegein is met 1,2 procent gegroeid in het jaar 2021. </p>

Het aantal inwoners in Nieuwegein is met 1,2 procent gegroeid in het jaar 2021.

Foto: stockfoto (123RF.com)

Bevolking Nieuwegein is afgelopen jaar sterk gegroeid

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Het aantal inwoners in Nieuwegein is met 1,2 procent gegroeid in het jaar 2021. Dat zijn er ongeveer 12 per duizend inwoners. In absolute aantallen zijn er in totaal 740 inwoners bijgekomen. Hiermee is Nieuwegein een van de snelst groeiende gemeenten in de provincie Utrecht. Dat blijkt uit cijfers van het CBS over de bevolkingsontwikkeling


In 2021 daalde het aantal inwoners in onze provincie alleen in de gemeenten IJsselstein en Montfoort. In alle andere gemeenten nam het aantal inwoners juist toe.  

IJsselstein en Montfoort
Het CBS bekeek hoeveel nieuwe inwoners er omgerekend per duizend inwoners vorig jaar bij kwamen. In IJsselstein daalde het aantal inwoners met bijna 10 per duizend inwoners.

De relatief grote daling in IJsselstein werd niet veroorzaakt door een dalend geboortecijfer, maar vrijwel geheel doordat er meer mensen uit de gemeente vertrokken dan dat erbij kwamen. In Montfoort was de afname met afgerond 4 inwoners per duizend inwoners minder groot.

Renswoude en Woudenberg
Relatief grote toenames waren er ook in onder meer Renswoude en Woudenberg. In Renswoude kwamen er omgerekend per duizend inwoners bijna 18 nieuwe inwoners bij. Ook Woudenberg kende met ruim 15 nieuwe inwoners per duizend inwoners een flinke toename.

Gemiddeld nam het aantal inwoners in de provincie Utrecht met ruim 6 inwoners per duizend inwoners toe. Opvallend is dat het aantal gemeenten met een daling in heel Nederland afnam. Kromp de bevolking in 2020 nog in 61 gemeenten, dit jaar was dat slechts in 47 gemeenten het geval. Per saldo nam de hele bevolking met 118.000 mensen toe.

Bron: RTV Utrecht

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier