<p>De nationale voorleesdagen vinden plaats van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari. </p>

De nationale voorleesdagen vinden plaats van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari.

Foto: stockfoto (123RF.com)

Nationale voorleesdagen bij bibliotheek De tweede verdieping in Nieuwegein

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • De nationale voorleesdagen vinden binnenkort weer plaats. De aftrap in bibliotheek De tweede verdieping in Nieuwegein is op woensdagochtend 26 januari om 10.00 uur met een voorleesontbijt. 


“We gaan lekker smullen en daarna een heleboel monsters vangen met het prentenboek ‘Maar eerst ving ik een monster’”, schrijft de bieb in een persbericht. “Het wordt echt heel griezelig en spannend. Mis deze activiteit niet en geef je op via de website“.  

Prentenboek van het jaar
‘Maar eerst ving ik een monster’ is het prentenboek van het jaar 2022 van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer. Het boek is niet alleen om voor te lezen. “Ook als samenleesboek is het een feest: het samenspel tussen de gehaaste volwassene en het kind dat hem of haar uitlokt nog verder te vertellen, zal veel vrolijkheid opleveren”, aldus de bieb.

“Tjibbe Veldkamp schreef een verhaal dat nooit uit is, met geweldige illustraties van Kees de Boer. Een ode aan de fantasie en de betoverende kracht van verhalen: het ideale boek voor ieder kind dat nooit genoeg voorgelezen kan worden”.

Zelf een monster vangen
Kinderen kunnen ook zelf een monster vangen tijdens de nationale voorleesdagen. “Je kunt ze vinden op de jeugdafdeling in de bibliotheek. Vraag aan één van de medewerkers om de speurtochtopdracht en ontvang een leuke prijs”, schrijft de bieb.

“Ontdek de boeken van de prentenboeken top 10 tijdens de voorleesfeestjes. Kruip lekker op schoot en luister naar de mooie verhalen. Na het voorlezen doen we nog een leuke opdracht”.

Andere activiteiten
De nationale voorleesdagen vinden plaats van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari. Bibliotheek De tweede verdieping organiseert ook nog andere activiteiten in deze periode.

Zo wordt er op donderdag 27 januari voorgelezen uit ‘De ridder zonder billen’ én uit ‘Duizend-en-een paarse djelebba’s’. Op donderdag 3 februari wordt er voorgelezen uit ‘Heertje en meneertje’ en ‘Het eiland van olifant’. Deze activiteiten duren van van 15.30 tot 16.00 uur. Opgeven is niet nodig.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier