Maxime in haar woning in Nieuwegein. Popcorn poppen boven een waxinelichtje was een van de spellen in de eerste aflevering.
Maxime in haar woning in Nieuwegein. Popcorn poppen boven een waxinelichtje was een van de spellen in de eerste aflevering. Foto: Louise Mastenbroek

Maxime (30) uit Nieuwegein doet mee aan het SBS6-programma ‘De Alleskunner’

Algemeen 1.635 keer gelezen

NIEUWEGEIN • De Nieuwegeinse Maxime de Vaal (30) doet dit seizoen mee aan het SBS6-programma ‘De Alleskunner’. De hoofdprijs: 50.000 euro. Wij spraken met Maxime over haar deelname.

De Alleskunner is een show waarin de deelnemers uiteenlopende spellen doen. Een echte afvalstrijd, waar honderd kandidaten aan beginnen. Na ieder spel is het echter voor één deelnemer afgelopen. In de finale-aflevering na negen spelrondes zijn er twee kanshebbers op de titel over. Afgelopen vrijdag was de eerste (dubbellange) aflevering te zien.

Piramide van rietjes
Maxime hoorde van een oud-deelnemer over het programma en wist meteen dat ze mee wilde doen. “Ik houd van spelletjes. Ik vind alles leuk. Als ik het ga doen, dan kan ik het ook altijd wel. Bij De Alleskunner moet je alleen het laatste spel winnen. Dat moet lukken, dacht ik”.

De spellen zijn afwisselend mentaal of fysiek, maar vragen vooral behendigheid en een goede coördinatie. De deelnemers worden op allerlei gebieden getest. 

In de eerste uitzending moesten de deelnemers onder meer een piramide van rietjes bouwen, een schatting maken van de totale leeftijd van de groep en met een voet een slipper zo ver mogelijk weg schieten. Verder deden ze een stoelendans en moesten ze een rebus oplossen.

Perfectionist
Maar als je niet weet wat er voor spellen gespeeld worden, dan kun je je ook niet echt voorbereiden. Voor een perfectionist als Maxime is dat lastig. “Ik heb het vorige seizoen bekeken, maar fysiek oefenen kan niet. Je weet niet waar je je op voorbereid”.

Ze moest er naar eigen zeggen open in gaan, anders maakt ze zichzelf gek. “Ik wil altijd overal 120 procent voor gaan, maar dat kan je ook de kop kosten. Dan raak je zo gestrest, sta je met trillende handen en moet je bijna overgeven van de spanning. En dat terwijl je juist rust nodig hebt”. 

Tactiek
Waarom kan ik niet rustig blijven, dacht ze soms, dan kan ik er veel meer van genieten. “Maar doordat ik de druk zo opvoerde en de lat zo hoog legde, raakte ik juist gestrest. Het leukste was als ik dacht: dit kan ik. Dan werd ik rustiger”.

Na elke nieuwe opdracht was er kort tijd om een tactiek te bepalen en deze met andere deelnemers te bespreken. “Maar dan waren er ook interviews en werd je gevraagd hoe je het ging aanpakken”, zegt Maxime. “Dat maakte het altijd nog even extra spannend”.

Vrienden voor het leven
Voor de opnames zaten de deelnemers twee weken in een hotel. Elke dag werden er spellen gespeeld. “’s Ochtends werden we met de bus gehaald en ‘s middags gingen we weer terug. We hadden geen telefoon overdag”, aldus Maxime.

De Nieuwegeinse heeft ook nog vrienden overgehouden aan het programma. “We zijn een hele hechte groep geworden”, zegt ze. “Ik heb vrienden gemaakt voor het leven”. 

Ze baalde dan ook regelmatig als andere deelnemers eruit lagen. “Je gaat van mensen houden. Iedereen wil natuurlijk de hoofdprijs winnen. Maar je merkte wel dat als mensen eruit lagen ze dat vooral erg vonden, omdat ze dan niet meer bij de rest waren”.

Het nieuwe seizoen van De Alleskunner is sinds vrijdag 7 januari wekelijks om 20.30 uur te zien op SBS6.   

Louise Mastenbroek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Park Oudegein waarin binnenkort een evenemententerrein wordt gerealiseerd.
Kogel is door de kerk: raad kiest voor evenementen in park Oudegein Nieuws 13 uur geleden
• Regenboogvlag.
Eerste Regenboogcafé in Nieuwegein: 'Leer jezelf en medemens beter kennen' Nieuws 13 uur geleden
• Landelijke finale van 'Jong Ondernemen' 2024.
Leerlingen Cals College Nieuwegein winnen landelijke finale van ondernemerswedstrijd Nieuws 18 apr, 16:47
• Deel van de wijk Rijnhuizen vanuit de lucht.
Nieuwbouwwijk Rijnhuizen krijgt ontmoetingsplek op plaats waar vroeger kasteel stond Nieuws 18 apr, 15:50
• De Beursfabriek, waar momenteel 200 asielzoekers worden opgevangen.
Nieuwegein gaat asielzoekers 6 maanden langer opvangen in De Beursfabriek Nieuws 18 apr, 15:00
• Op de Jutphasebrug zijn twee auto's op elkaar gebotst.
Botsing tussen twee auto's op Jutphasebrug, één persoon naar ziekenhuis 112 18 apr, 09:02
• De Nieuwegeinse band 'Dutchicana'.
Nieuwegeinse band 'Dutchicana' in finale van 'Battle of the Bands' Nieuws 17 apr, 17:03
• De Oude Sluis in Vreeswijk, waar de wedstrijden roei-touwtrekken en wrikken gaan plaatsvinden.
Primeur in Vreeswijk op Koningsdag: wedstrijden 'roei-touwtrekken' en 'wrikken' Nieuws 17 apr, 16:53