<p>Mensen kunnen terecht voor de eerste, tweede en de boosterprik. </p>

Mensen kunnen terecht voor de eerste, tweede en de boosterprik.

(Foto: 123RF.com)

Boosterpiek voorbij: vanaf morgen zonder afspraak vaccineren in Nieuwegein

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • De GGD regio Utrecht start vanaf morgen (13 januari) met het vaccineren zonder afspraak op vaccinatielocatie De Beursfabriek in Nieuwegein. In de Jaarbeurs in Utrecht gebeurt dit al per direct.


Ook op andere vaccinatielocaties in Utrecht kan vanaf morgen zonder afspraak geprikt worden. Dit geldt voor Amersfoort Meander, Expo Houten, Woerden en Veenendaal. Vanaf maandag 17 januari heeft de GGDrU ter vervanging van de Rijtuigenloods een nieuwe locatie in Amersfoort, waar ook direct vanaf de opening vrije inloop is. 

Boosterpiek voorbij
“De piek van de boostercampagne is geweest. Daardoor is er weer ruimte zonder afspraak te prikken. Iedereen die aan de ‘beurt’ is, kan binnen openingstijden langskomen voor een prik”, schrijft de GGDrU op haar website.

Mensen kunnen terecht voor de eerste, tweede en de boosterprik. De eerste prik was altijd al zonder afspraak gebleven, de tweede én de boosterprik zijn nu ook weer zonder afspraak te halen. 

Heel Nederland
In vrijwel heel Nederland is dit nu mogelijk, schrijft RTV Utrecht. Vaccinatielocaties kunnen boosterprikken zonder afspraak aanbieden als ze meer prikkers hebben dan dat er afspraken gepland staan. In totaal zijn er 25 GGD’en, verdeeld over de twaalf provincies.  

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier