Tijdelijke tramhalte in Nieuwegein-centrum.
Tijdelijke tramhalte in Nieuwegein-centrum. Foto: Provincie Utrecht

Gedeputeerde Arne Schaddelee biedt excuses aan voor problemen tramlijn Utrecht-Nieuwegein

13 jan, 09:47 Algemeen 74 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Gedeputeerde Arne Schaddelee heeft excuses aangeboden voor de problemen op de tramlijn van Utrecht Centraal naar Nieuwegein en IJsselstein. In het provinciehuis vond woensdagmiddag een spoeddebat plaats over de opknapbeurt van de tramlijn die flinke vertraging opliep door geblunder met een vergunningsaanvraag. Dat schrijft RTV Utrecht.

Uit een recent rapport van de Randstedelijke Rekenkamer blijkt dat de provincie Utrecht weinig heeft geleerd van de fouten die zijn gemaakt bij de Uithoflijn. De opknapbeurt van de tramlijn kreeg onder andere te maken met een verkeerde vergunningsaanvraag op het gebied van veiligheid. Dat zorgde voor een maandenlange vertraging. De vergelijking met de Uithoflijn wordt in dit onderzoek gemaakt, omdat ambtenaren cruciale informatie weghielden bij Schaddelee.

Patroon
De provinciepolitiek ziet daarin een patroon en wilde vanmiddag weten of de lessen van de Uithoflijn, waar de Rekenkamer óók al onderzoek naar deed, zijn toegepast. “Fouten maken is niet erg. Niets leren van die fouten, dat is pas erg.” Met die woorden probeerde gedeputeerde Arne Schaddelee (ChristenUnie) de angel uit het debat te krijgen, zo schrijft RTV Utrecht. Hij bood excuses aan voor de gemaakte fouten, maar denkt ook dat de provincie een “lerende organisatie” is.

Vertrouwen
Verschillende fracties uitten hun zorgen of er binnen de provincie wel voldoende kennis en kunde is om het tramvervoer te organiseren. Het CDA opperde daarom de uitvoering van het tramverkeer bij een andere partij te leggen, waar de provincie wel aandeelhouder is. De meest belangrijke vraag is volgens de partij misschien wel hoe de reiziger weer vertrouwen krijgt in goed werkend tramverkeer.

Compensatie
De Partij voor de Dieren pleitte tijdens het debat voor een ruimhartige compensatie voor de periode dat reizigers gebruik moesten maken van busvervoer vanwege de vertraging in de werkzaamheden.

Gedeputeerde Arrne Schaddelee zegde toe dat deze compensatie er komt in de vorm van een periode gratis reizen voor getroffen reizigers.

Bron: RTV Utrecht


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Antonius Ziekenhuis klimt op de fiets en levert medicijnen thuis af Algemeen 10 aug, 10:59
Afbeelding
Ernstig ongeval op N421: twee mensen gewond 112 10 aug, 08:08
Afbeelding
Dit is de laatste Stamtafel. Het gaat u goed! Column 9 aug, 15:22
Afbeelding
SV Geinoord hervat training, maar nog niet iedereen terug van vakantie Sport 9 aug, 14:17
Afbeelding
Vrouwenkoor refreshSing viert al veertig jaar muzikaal feest Algemeen 9 aug, 08:38
Afbeelding
Toename aantal woninginbraken in zomerperiode: wat dekt de verzekering? Algemeen 9 aug, 08:24
Afbeelding
Doelman Mitchell van Oort terug in Nieuwegein Sport 7 aug, 20:07
Afbeelding
Onderzoek naar de beste behandeling van klachten van de voeten bij diabetes Algemeen 5 aug, 08:52