<p>Een week na de heropening van de scholen moet het Anna van Rijn College in Nieuwegein alweer dicht. </p>

Een week na de heropening van de scholen moet het Anna van Rijn College in Nieuwegein alweer dicht.

Foto: stockfoto (123RF.com)

Corona op het Anna van Rijn College in Nieuwegein, alle leerlingen moeten thuisblijven

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Een week na de heropening van de scholen moet het Anna van Rijn College in Nieuwegein alweer dicht. Het aantal coronabesmettingen binnen de school loopt erg snel op en daarom is het niet verantwoord om fysiek onderwijs te geven, zo schrijft RTV Utrecht.


Dat staat in een brief van de school die aan ouders en leerlingen is gestuurd. Vanaf morgen krijgen de leerlingen online les. De maatregel duurt tot volgende week. Leerlingen zijn dan weer welkom op school als zij een negatieve zelftest kunnen laten zien.

‘Erg vervelend’
“We vinden dit erg vervelend, maar het welbevinden van onze leerlingen en medewerkers heeft onze eerste prioriteit. Corona duurt lang en het blijft een kwestie van samen doorzetten”, aldus directeur Marco Nomes in de brief.

Toetsweek uitgesteld
Het naar huis sturen van alle leerlingen komt op een ongelukkig moment voor het Anna van Rijn College met een toetsweek voor de deur. Die toetsweek is daarom uitgesteld.

Nomes: “De toetsweek start aanstaande maandag, 24 januari, en loopt door tot en met vrijdag 28 januari. De toetsen die deze week van woensdag tot en met vrijdag staan, worden doorgeschoven naar volgende week woensdag tot en met vrijdag”.

Bron: RTV Utrecht  

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten