<p>Burgemeester Frans Backhuijs.</p>

Burgemeester Frans Backhuijs.

(Foto: Kees van der Meer)

Burgemeester Backhuijs: ‘Naleven coronaregels is en blijft verantwoordelijkheid van ons allemaal’

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • “Het naleven van de coronaregels die gelden, is en blijft een verantwoordelijkheid van ons allemaal”. Dat zegt burgemeester Frans Backhuijs in een statement over het handhavingsbeleid van de gemeente Nieuwegein.


Volgens Backhuijs voorkomen we alleen zo dat er steeds meer mensen ziek worden of in quarantaine moeten. “Ook dit heeft een ontwrichtend effect op de samenleving”, aldus de burgemeester van Nieuwegein.

Noodkreet
Begin vorige week stuurde Backhuijs samen met de burgemeesters uit de provincie Utrecht in een gezamenlijke verklaring een noodkreet aan het kabinet. “We hebben het kabinet gevraagd te zorgen voor voldoende financiële steun voor betrokken ondernemers of op een verantwoorde manier de bestaande maatregelen te versoepelen”, aldus de burgemeester.

Handhavingsbeleid
Met betrekking tot handhaving op de coronaregels hanteert de gemeente Nieuwegein al twee jaar een eenduidig beleid. Backhuijs: “Eerst spreken we mensen aan, dan waarschuwen we en als dit nog niet tot het gewenste resultaat leidt gaan we pas over tot beboeten. We hopen uiteraard dat dit laatste niet nodig zal zijn”.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten