Horeca-ondernemer Robert Jeurissen.
Horeca-ondernemer Robert Jeurissen. Foto: Naomi Wijling

Eigenaar Restaurant Zott in Nieuwegein: ‘Deze lockdown is mentaal de zwaarste’

Algemeen 1.622 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Niet-essentiële winkels mochten afgelopen zaterdag hun deuren weer openen, maar dat gold helaas niet voor de horeca. Daar baalde Robert Jeurissen, eigenaar van Restaurant Zott in Nieuwegein, natuurlijk flink van. Wij spraken deze horeca-ondernemer over de derde lockdown en vroegen hem hoe hij gemotiveerd blijft.

“Met mijn veertig jaar ervaring in de horeca heb ik al het een en ander meegemaakt. Hierdoor weet dat ik veerkrachtig ben”, vertelt Jeurissen. De eerste lockdown was voor hem “een welkome break”. 

Derde lockdown
De tweede lockdown werd vanwege de duur echter een grote financiële uitdaging. “Gelukkig hadden we een goede zomer en kon het terras open”, aldus Jeurissen. “Onze gasten genoten en wij ook. We konden immers weer ons mooie vak uitoefenen”. Een gedeelte van de verloren omzet kon zo worden hersteld.

De derde lockdown ervaart Jeurissen als mentaal het zwaarst. “Je bent nog steeds bezig om je bedrijf weer gezond te krijgen”, zegt hij. “De vraag is hoe je dit gaat doen en daarnaast hoe je gemotiveerd en geïnspireerd blijft”. 

Financiële steun
De Nieuwegeinse horeca-ondernemer is kritisch over de financiële steun vanuit de overheid. “Het klinkt allemaal leuk, maar je moet de steun terugbetalen als je net onder de 30 procent omzetverlies zit. De vraag is alleen waarvan. De andere vaste lasten moet je immers ook betalen”.

Om zichzelf te motiveren heeft Jeurissen besloten om naar Italië en Spanje af te reizen. “Ik doe inspiratie op door bij andere restaurants in de keuken te kijken en wijnen te proeven. Alle wijnbeurzen zijn immers afgezegd”, vertelt hij. 

Vreeswijk
Volgens de horeca-ondernemer is net als in Nederland ook in Italië en Spanje de keuken aan het veranderen. “Mensen willen graag terug naar de klassieke beleving van een fijn stuk biologisch vlees, groenten en wijn”, zegt hij. Al deze inspiratie komt Jeurissen straks weer ten goede als hij en zijn medewerkers weer aan het werk mogen.

De ondernemer met zijn restaurant in Vreeswijk zou graag zien dat de gemeente het voormalige dorp meer op de kaart zet. “Het is een prachtige en historische plek, die gelukkig steeds meer gevonden wordt. Laten we voor de zomer zorgen dat dat nog meer gebeurt. Ik gun iedere ondernemer namelijk een hele mooie zomerperiode”.

Naomi Wijling

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Park Oudegein waarin binnenkort een evenemententerrein wordt gerealiseerd.
Kogel is door de kerk: raad kiest voor evenementen in park Oudegein Nieuws 7 uur geleden
• Regenboogvlag.
Eerste Regenboogcafé in Nieuwegein: 'Leer jezelf en medemens beter kennen' Nieuws 7 uur geleden
• Landelijke finale van 'Jong Ondernemen' 2024.
Leerlingen Cals College Nieuwegein winnen landelijke finale van ondernemerswedstrijd Nieuws gisteren
• Deel van de wijk Rijnhuizen vanuit de lucht.
Nieuwbouwwijk Rijnhuizen krijgt ontmoetingsplek op plaats waar vroeger kasteel stond Nieuws gisteren
• De Beursfabriek, waar momenteel 200 asielzoekers worden opgevangen.
Nieuwegein gaat asielzoekers 6 maanden langer opvangen in De Beursfabriek Nieuws 18 apr, 15:00
• Op de Jutphasebrug zijn twee auto's op elkaar gebotst.
Botsing tussen twee auto's op Jutphasebrug, één persoon naar ziekenhuis 112 18 apr, 09:02
• De Nieuwegeinse band 'Dutchicana'.
Nieuwegeinse band 'Dutchicana' in finale van 'Battle of the Bands' Nieuws 17 apr, 17:03
• De Oude Sluis in Vreeswijk, waar de wedstrijden roei-touwtrekken en wrikken gaan plaatsvinden.
Primeur in Vreeswijk op Koningsdag: wedstrijden 'roei-touwtrekken' en 'wrikken' Nieuws 17 apr, 16:53