<p>Horecastudenten van het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein.</p>

Horecastudenten van het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein.

(Foto: Michiel Ton)

Horecastudenten vragen met ‘Colourfull Lunch’ aandacht voor moeilijkheden in de horeca

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Na bijna twee jaar van coronamaatregelen zou je verwachten dat de moed van de horecastudenten van het ROC Midden Nederland in Nieuwegein hun in de schoenen is gezakt. Maar hoewel ze hun gasten missen en balen van de maatregelen, proberen ze er vooral met veel creativiteit en positiviteit het beste van te maken. 


Om op een leuke manier aandacht te vragen voor de horecaopleidingen, het werken in de horeca en het tekort aan horecapersoneel werd dinsdag een ‘Colourfull Lunch’ geserveerd in leerrestaurant Lokaal in Nieuwegein. 

Positieve draai
Daarbij was de lunch een knipoog naar de dag ervoor: maandag 17 januari, oftewel Blue Monday, zogenaamd de meest depressieve dag van het jaar. Met een kleurrijke driegangenlunch gaven de studenten, samen met drie ervaren docenten, een positieve draai aan de huidige situatie in de horeca.

“We hebben een menu samengesteld waar je echt vrolijk van wordt en waarmee we kunnen verrassen”, vertelt docent Ronald de Boer. “Verschillende bereidingen van groente, veel lokale specialiteiten en vooral veel kleur. De studenten kunnen hiermee laten zien wat ze in huis hebben”.

Tekort aan personeel
Suzanne Staal, directeur van het Horeca & Toerisme College: “Ondanks de moeilijke tijd leiden we, samen met de leerbedrijven in de horeca, studenten op. De praktijklessen op school mogen gelukkig altijd doorgaan. Dus met een aantal aanpassingen kunnen wij het leerrestaurant openhouden zodat onze studenten kunnen blijven leren. Dit zijn de hospitality toppers van de toekomst, waar de sector om staat te springen. Want we verwachten dat het écht weer booming gaat worden. Voor de lockdown was er al een enorm tekort aan personeel en dat verwachten we op korte termijn weer.”

‘Super initiatief’
Voor de lunch waren, vanwege de maatregelen, een beperkt aantal gasten aanwezig. Bekende horecazaken uit Utrecht, zoals The Streetfood Club en Hemel & Aarde, bezochten het Horeca & Toerisme College van ROC Midden Nederland in Nieuwegein, net als twee afgevaardigden van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

“Een super initiatief,” noemt Pike Uittenbogaard, bestuurder van KHN, regio Midden Nederland, de lunch. “Hiermee laten studenten zien hoe interessant en veelzijdig een horeca-opleiding is. Je legt een goede basis voor de toekomst en bent breed inzetbaar. Gastvrije, zelfverzekerde mensen met een goede werkmentaliteit zijn gewild op de arbeidsmarkt. Precies de skills die je leert op een horeca-opleiding”.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten