<p>Pluktuin Erebloem wint de &#39;Kern met Pit-trofee&#39;.</p>

Pluktuin Erebloem wint de 'Kern met Pit-trofee'.

(Foto: Aangeleverd)
met video

Buurtpluktuin in Nieuwegein wint ‘Kern met Pit’-trofee

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Pluktuin Erebloem in Nieuwegein heeft de ‘Kern met Pit trofee’ gewonnen. De buurtpluktuin werd door de jury en het publiek gekozen uit in totaal 19 buurtprojecten in de provincie Utrecht. Naast de trofee ontving het Nieuwegeinse buurtinitiatief nog eens 1.500 euro.


In elke provincie in Nederland werd een trofeewinnaar gekozen. Eerder ontving de buurtpluktuin in Nieuwegein al het predicaat ‘Kern met Pit’ en 1.000 euro. Dit omdat het initiatief voor de buurtpluktuin binnen een jaar is afgerond. 


Fruitbomen, bessenstruiken en bloeiende planten
Pluktuin Erebloem is een locatie van 230 m2 gemeentegrond naast de geluidswal tussen Dotterbloem 19 en 21 in Nieuwegein. Het doel van de initiatiefnemers was om een pluktuin op te zetten met fruitbomen, bessenstruiken en bloeiende planten.

Dit moest worden aangevuld met tuintjes waar kinderen zelf iets kunnen zaaien en planten. Er zijn leifruitbomen geplant door de gemeente Nieuwegein en met behulp van crowdfunding zijn er middelen gekomen voor de struiken en planten. 

Buurtvereniging
Met vele handen van volwassenen en kinderen is het project gerealiseerd. Vanuit het initiatief is er inmiddels een buurtvereniging opgericht, genaamd ‘Erebloem’. De doelstelling van de vereniging is om bewoners dichter bij elkaar te brengen en contacten met elkaar te leggen in een gezellige sfeer in een duurzame, groene omgeving.

Landelijke finale
Alle twaalf ambitieuze buurtprojecten strijden op 25 juni 2022 tijdens de landelijke finale tegen elkaar voor een bijzondere prijs: de Gouden Pit. De landelijke winnaar wordt bepaald door internetstemmen en een vakjury. In totaal ontvangen drie projecten een prijs: de Gouden, Zilveren of Bronzen Pit, plus een geldbedrag oplopend tot wel 3.000 euro.

Over Kern met Pit
Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Het kan om allerlei ideeën gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Als het de directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft. Kern met Pit is een initiatief van KNHM foundation.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten