De nieuwe minister Conny Helder sprak met de leerlingen van het Oosterlicht College Nieuwegein.
De nieuwe minister Conny Helder sprak met de leerlingen van het Oosterlicht College Nieuwegein. (Foto: Aangeleverd)
met video

Nieuwe minister brengt bezoek aan Sportpark Galecop in Nieuwegein

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Conny Helder, minister voor Langdurige Zorg en Sport, ging maandag op haar eerste werkbezoek langs bij Sportpark Galecop in Nieuwegein. Hier bezocht zij onder andere de basketbal- en atletiekvereniging. De nieuwe minister nam een kijkje in het sportieve werkveld in Nieuwegein, een stad die al drie jaar op een rij Host City van de Nationale Sportweek is. 


Helder sprak met leerlingen van het Oosterlicht College Nieuwegein en hun gymleraar Jorn Schuur over de functie van sport op school, maar ook op een vereniging. De leerlingen vertelden dat sport iets met hen doet en dat ze er zich goed door voelen. 

Daarnaast is sport volgens de leerlingen zo belangrijk vanwege het contact met leeftijdsgenoten. De sportclub is voor hen een ontmoetingsplek voor allerlei mensen, jong en oud, die sport belangrijk vinden voor hun gezondheid. 

De nieuwe minister neemt de ervaringen van de leerlingen en de verhalen over de samenwerking tussen sportclubs in Nieuwegein mee om een totaalbeeld te kunnen vormen van haar nieuwe functie als minister voor Langdurige Zorg en Sport. 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten