<p>Ronald en Sanne van MOvactor delen lichtpuntjes uit aan Nieuwegeiners.</p>

Ronald en Sanne van MOvactor delen lichtpuntjes uit aan Nieuwegeiners.

(Foto: Naomi Wijling)

Ronald en Sanne delen ‘lichtpuntjes’ uit aan Nieuwegeiners: ‘Door de lockdowns krijgen mensen het steeds moeilijker’

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Welzijnsorganisatie MOvactor deelde deze week op verschillende plekken in Nieuwegein ‘lichtpuntjes’ uit. Er werden per persoon twee kaarsen met een kaartje weggegeven, zodat die persoon ook weer een lichtje kan verspreiden. Aanleiding hiervoor waren de coronamaatregelen.


“Wij merken dat de lockdowns ervoor zorgen dat mensen het steeds moeilijker krijgen”, vertelt Ronald Laurens van MOvactor. “Daarom wilden wij de Nieuwegeiners een lichtpuntje uitreiken”. 

Goed ontvangen
De kaarsjes met een kaartje zijn in de verschillende wijken uitgedeeld. “Het idee werd goed ontvangen door de mensen. Ze waren vaak verrast”, zegt Sanne van Woudenberg van MOvactor. 

“Mensen wisten vrijwel direct aan wie ze het tweede kaarsje gingen geven. Bijvoorbeeld aan een buurvrouw die wel een extra lichtje kon gebruiken of een goede kennis”.

‘Ik word hier direct vrolijk van’
Onderweg worden de kaarsjes uitgereikt aan twee voorbijgangers. Spontaan nemen zij de kaarsjes in ontvangst. “Dit is leuk! Ik word hier direct vrolijk van”, zegt de dame in kwestie. Ze vindt ook de tekst op het kaartje erg goed. De vrouw moet er nog wel over nadenken aan wie ze het tweede kaarsje gaat geven.

Ook de komende weken worden de ‘lichtpuntjes’ uitgedeeld. “Gelukkig kunnen er nu weer meer activiteiten plaatsvinden op de buurtpleinen in Nieuwegein”, zegt Ronald. “Dat is ook een mooi lichtpuntje”.

Naomi Wijling
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten