Hennie Monrooij vertrekt na vijf jaar als voorzitter bij het comité 4 en 5 mei Nieuwegein. De huidige vicevoorzitter Renée Blom (links) neemt het stokje over.
Hennie Monrooij vertrekt na vijf jaar als voorzitter bij het comité 4 en 5 mei Nieuwegein. De huidige vicevoorzitter Renée Blom (links) neemt het stokje over. (Foto: blom)

Blom neemt stokje van Monrooij over

Hennie Monrooij vertrekt na vijf jaar als voorzitter bij het comité 4 en 5 mei Nieuwegein. De huidige vicevoorzitter Renée Blom neemt het stokje over.

NIEUWEGEIN - Met het vertrek van Monrooij sluit het comité 4 en 5 mei een belangrijke periode van vijf jaar af, waarin onder haar leiding grote veranderingen zijn doorgevoerd. Zo begeleidde zij de fusie tussen het comité 4 mei en de stichting 5 mei. Daarnaast kreeg het comité de Anbi-status en trok zij vanuit het comité samen met vrijwilligers van Fort Vreeswijk het succesvolle project 'Drijvend Verleden'. "De afgelopen jaren hebben we vooral veel energie gestoken in samenwerkingen met andere organisaties", vertelt Hennie Monrooij. "Ook zijn verschillende mensen uit het comité vertrokken en is het gelukt om weer goede nieuwe mensen aan ons te binden. Overigens zijn we nog wel op zoek naar mensen die voor langere tijd of voor een kortlopende klus het comité willen komen versterken." De huidige vicevoorzitter Renée Blom is de nieuwe voorzitter. Blom: "Ik wil doorgaan op de weg die we onder Hennie zijn ingeslagen. Dat betekent een verdere versterking van het comité, het stevig neerzetten van activiteiten op 5 mei en op verschillende manieren meer jeugd bereiken. En we gaan natuurlijk plannen maken voor het jubileumjaar in 2020 als het 75 jaar geleden is dat de Tweede Wereldoorlog eindigden."

Meer berichten
Shopbox