Met branded content val je op, zowel in print als online.
Met branded content val je op, zowel in print als online. Foto: Kontakt Mediapartners
ingezonden mededeling

Vertel je verhaal via branded content

Algemeen 1.528 keer gelezen

Je leest het nu: branded content. Een gesponsord verhaal, ook wel een advertorial genoemd. Dit artikel vertelt je waarom je dat als ondernemer in zou willen zetten. Met een beetje hulp van Kontakt Mediapartners.

De term advertorial legt precies uit wat branded content doet; het is een kruisbestuiving tussen een advertentie en een editorial, een redactioneel item. Dat kan tekst zijn, maar het kan ook een video zijn, of een serie foto’s. Branded content wordt geplaatst tussen andere redactionele content. Een opvallende plek. Je profiteert dus van de redactionele uitstraling, wat de impact van de boodschap en het bereik vergroot. Met branded content val je op, zowel in print als online. Ideaal als je met jouw bedrijf of organisatie eruit wilt springen, maar geen “platte” advertentie wilt plaatsen. 

Creatieve content
Branded content wordt ingezet om de naam van je merk of je bedrijf bekend te maken bij een grotere doelgroep. Bij deze vorm van communicatie draait het niet om waar je een product kunt kopen of hoe duur het is. De commerciële boodschap staat niet centraal. Het is een creatieve manier om je naam of merk bekend te maken. Denk maar aan een film; een acteur drinkt een bepaald merk cola of rijdt in een specifieke auto. De boodschap wordt vermengd met content die waarde toevoegt in de vorm van informatie of amusement. Dat is branded content.

Marketing = het verhaal 
Marketing gaat tegenwoordig niet meer om je product, maar juist om het verhaal van je product of je bedrijf. Jouw doelgroep associeert jouw merk met een bepaald imago door middel van storytelling. Maar wat als je geen verhalenverteller bent? Of vastloopt op het creatieve aspect? Dan zoek je hulp bij Kontakt Mediapartners. Zij hebben een team voor je klaarstaan om je te helpen met jouw branded content.

Origineel en opvallend
De professionals van Kontakt Mediapartners kunnen jou helpen met het bedenken en maken van branded content. Als je content origineel is en opvalt door de creatieve insteek, dan is de kans groter dat je jouw doel behaalt. Het moet geloofwaardig overkomen en relevant zijn. Maar het moet op een subtiele manier. Daarin zit de kracht van branded content; het mag niet overkomen als reclame. Het beste is om branded content in te zetten over een langere periode. Het duurt namelijk vaak even totdat mensen een merk zien, herkennen én blijven onthouden. De mediaspecialisten van Kontakt Mediapartners weten wanneer en waar je branded content plaatst. Want is jouw doelgroep wel actief op een bepaald platform? En op welk tijdstip kun je de content het beste plaatsen?

Prominente plek
Zoals gezegd, je bent nu branded content aan het lezen. Wist je dat jouw branded content een prominente plek kan krijgen in de lokale kranten die Kontakt Mediaparters uitgeeft én dan bovenaan geplaatst wordt op de goed bekeken bijbehorende websites? Kontakt Mediapartners kan er ook voor zorgen dat jouw bericht geplaatst wordt op het sociaalmediakanaal van de door jou gekozen editie van de krant. Bovendien kan het bericht gesponsord ingezet worden, waardoor je specifiek de juiste doelgroep bereikt. En zoekmachines pikken de berichten ook nog eens goed op. 

Handjes nodig?
Is content schrijven niet jouw ding? Of heb je handjes nodig met het opzetten van een branded content campagne? Laat het over aan de professionals van Kontakt Mediapartners. Direct contact opnemen? Bel 0183 – 583 200 of stuur een e-mail naar info@kmp.nl.

Sandra de Leeuw

Redacteur-coördinator Kontakt Mediapartners (special products, magazines)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• City Park werd afgelopen zomer geopend.
Nieuwegeins park moet hondenpoepvrij blijven: 'We rekenen op begrip van baasjes' Nieuws 19 uur geleden
• Marco Barten (l) en Dyon Verkruijssen (r) schudden elkaar de hand na tekening van het contract.
Marco Barten nieuwe hoofdtrainer van Nieuwegeinse korfbalvereniging Sport 19 uur geleden
• CDA-raadslid Gerben Horst is kandidaat voor het Europees Parlement.
Nieuwegeins raadslid Gerben Horst kandidaat voor Europees Parlement Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Stroomstoring in Nieuwegein verholpen, oorzaak was defecte elektriciteitskabel UPDATE 27 mrt, 08:55
• Foto ter illustratie.
SV Parkhout wint in slotfase van Theole Sport 26 mrt, 15:41
• Openingsrit Motorclub Nieuwegein 2022.
Dag van de Motorrijder: openingsrit Motorclub Nieuwegein Nieuws 26 mrt, 10:54
• Recyclingstation Nieuwegein.
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 26 mrt, 10:21
• Alle winnaars van Skiteam Nieuwegein van de Kids Cup Alpine skiën slalom.
Succesvolle finale Kids Cup Alpine skiën slalom voor Skiteam Nieuwegein Sport 26 mrt, 09:21