Om toch nog wat leden te winnen en die ook te behouden, houdt de KNLTB  in samenwerking met de clubs leuke acties zoals Funmasters. Foto: Thijs Middelkoop
Om toch nog wat leden te winnen en die ook te behouden, houdt de KNLTB  in samenwerking met de clubs leuke acties zoals Funmasters. Foto: Thijs Middelkoop (Foto: middelkoop)

Rijnhuyse doet er alles aan om tennis te promoten

De tennisclubs groeien al lang niet meer zo spectaculair als vroeger en van wachtlijsten is al helemaal geen sprake.

Thijs Middelkoop

NIEUWEGEIN - Om toch nog wat leden te winnen en die ook te behouden, houdt de KNLTB in samenwerking met de clubs leuke acties zoals Funmasters, waarvan er onlangs een bij tennisvereniging Rijnhuyse werd gehouden. Bovendien werden afgelopen zondag door de KNLTB bij Rijnhuyse opnamen gemaakt van jeugdtenniswedstrijden, die worden gebruikt voor de eigen promotiefilm.

Vorige maand werd bij Rijnhuyse al een editie van Funmasters gehouden, waaraan zo'n veertig jongens en meisjes in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar hadden deelgenomen.

Het werd een groot succes wat vooral te danken was aan de inspanningen van tennislerares tennislerares Monique Sporrel. Zij had het jeugdtennisevenement bij Rijnhuyse gepromoot.

Monique Sporrel had tijdens Funmasters gekozen voor verschillende spelvarianten, waarbij steeds koppels waren betrokken. Zo waren twee spelers door een lint aan elkaar verbonden, beschikten de koppels over slechts één racket die tijdens het spel aan elkaar moest worden doorgegeven en was er rolstoeltennis.

Vooral de ervaring om in een rolstoel te tennissen, bleek in de smaak te vallen.

Meer berichten
Shopbox