"Postzegels zijn echt mijn passie! Ik ben al jaren lid van de Vereniging Persoonlijke Postzegel Verzamelaars (VPPV)," Foto: Naomi Wijling
"Postzegels zijn echt mijn passie! Ik ben al jaren lid van de Vereniging Persoonlijke Postzegel Verzamelaars (VPPV)," Foto: Naomi Wijling (Foto: Naomi wijling)

'Liefde voor de zegel is altijd gebleven'

Naomi Wijling

NIEUWEGEIN - Gijs van den Akker is 85 jaar en nog steeds erg gedreven als het gaat om postzegels. "Ik ben al van jongs af aan bezig met postzegels," vertelt hij. "Ik verzamelde vroeger eigenlijk van alles: sigarenbandjes, luciferdoosjes." Maar de liefde voor de postzegel is altijd gebleven. Gijs van den Akker is elk jaar actief op de Vreeswijkse dagen: Authentiek Dag en de Jaarmarkt. Op deze dagen verkoopt hij postzegels met hierop afbeeldingen van Vreeswijk, maar ook van andere objecten uit Nieuwegein. "Ik wil wel duidelijk zeggen dat ik geen handelaar ben," vertelt Gijs. "Ik doe het echt, omdat ik het zo leuk vind." Alle inkomsten gaan naar verschillende goede doelen: CliniClowns, Stichting Aap, Stichting Sophie of het Liliane Fonds. Waar hij altijd warme reacties van terugkrijgt. Ook voor deze stichtingen heeft hij verschillende series met postzegels gemaakt. Voor dit jaar had Van den Akker prachtige velletjes van de grootste kerstboom van Nederland laten maken. De opbrengst van deze zegels ging dan ook naar de Stichting Kerstboom. "Ik ben mijn schoonzoon heel dankbaar dat hij mij wilt helpen," vertelt Gijs van den Akker. "Ik kom met de ideeën en hij verwerkt het verder." Binnenkort komt er een mooie postzegel uit van de Sinterklaas intocht in Vreeswijk. In 2018 staat Gijs van den Akker weer op de Vreeswijkse dagen in de kraam naast de Barbarakerk.

Meer berichten
Shopbox