De achterzijde van het nieuwe Gezondheidshuis de Componist in de wijk Zuilenstein.
De achterzijde van het nieuwe Gezondheidshuis de Componist in de wijk Zuilenstein. Foto: Jennifer Ras
met video

Gezondheidshuis de Componist in Nieuwegein opent bijna haar deuren: dit gaat er allemaal veranderen

Algemeen 2.438 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Gezondheidshuis de Componist in de wijk Zuilenstein is bijna af. Verschillende zorgverleners in Nieuwegein verhuizen binnenkort naar het nieuwe gebouw aan de Diepenbrocklaan 1 om daar hun deuren te openen. Wat gaat er allemaal veranderen?  

Allereerst gaan Huisartsenpraktijk Jutphaas en Huisartsenpraktijk Mondriaanlaan samen verder als Huisartsenpraktijk de Componist. Dit gebeurt op 23 mei, wanneer de ‘nieuwe’ huisartsenpraktijk haar deuren opent in het Gezondheidshuis. 

De patiënten van beide praktijken houden weliswaar hun eigen huisarts en de zorg blijft hetzelfde, maar de naam van de praktijk en de locatie is anders. Huisartsenpraktijk de Componist is straks te vinden op de eerste verdieping van het nieuwe Gezondheidshuis. 

Apotheek Nieuwegein en Paramedisch Centrum
Ook Apotheek Nieuwegein verandert na de verhuizing van naam. De apotheek zal onder de nieuwe naam Apotheek de Componist als eerste de deuren openen. Zij verhuizen op 19 mei en zijn vanaf 20 mei te bezoeken in het nieuwe gebouw. 

Voor de andere ‘bewoners’ geldt dat zij vanaf 23 mei in Gezondheidshuis de Componist starten, zo ook het Paramedisch Centrum Nieuwegein. De fysiotherapiepraktijk zal op de tweede verdieping van het nieuwe gebouw te vinden zijn. 

Fysiotherapeut Xander Tóth Varju: “We gaan naar een nieuw gebouw en dat is geweldig, maar voor de mensen die ons bezoeken verandert er verder niet veel. Het adres is anders, maar de zorg die de mensen gewend zijn veranderd niet”.

Welzijnsorganisaties
Naast de bekende zorgverleners zoals huisartsen, apotheek, oefen- en fysiotherapeuten van Paramedisch Centrum, diëtisten, logopedisten en psychologen worden in het Gezondheidshuis ook diensten op het gebied van welzijn ondergebracht.

Je vindt er het Buurtplein, Geynwijs en wijkcoördinatoren vanuit de gemeente Nieuwegein. Ook het Sociaal Juridisch Servicepunt is hier te vinden. Evenals buurtverbinders, kinder- en jongerenwerkers van MOvactor en de buurtlocatie van bibliotheek De tweede verdieping.

In dit gebouw komen zorgaanbieders en welzijnsorganisaties dus onder een dak samen. Het is dan ook de bedoeling dat ze veel gaan samenwerken: “Wijkgericht en vanuit een bredere kijk op gezondheid. Het accent ligt niet op ziekte, maar op de mensen zelf. Op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt”, aldus het Gezondheidshuis.

Buurtplein
Vanuit de hal van het nieuwe gebouw, hebben bezoekers direct zicht op het Buurtplein. Dit is een ontmoetingspunt in de buurt waar bewoners terecht kunnen voor een praatje of een kop koffie. Na 23 mei kunnen zij binnen komen lopen om een kijkje te nemen.

Gezondheidshuis de Componist houdt op 2 juli een openingsfeest. In de onderstaande video is alvast te zien hoe het nieuwe gebouw er van binnen en van buiten uit komt te zien. 


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Girls Day 2022 bij LBP|SIGHT in Nieuwegein.
Girls' Day bij bedrijf in Nieuwegein moet meiden warm maken voor techniek Nieuws 21 uur geleden
• In City Nieuwegein wordt momenteel volop gebouwd.
Één torenkraan minder in City Nieuwegein: 'Hijsen tot grote hoogte zit erop' Nieuws 21 uur geleden
• City Park werd afgelopen zomer geopend.
Nieuwegeins park moet hondenpoepvrij blijven: 'We rekenen op begrip van baasjes' Nieuws 22 uur geleden
• Marco Barten (l) en Dyon Verkruijssen (r) schudden elkaar de hand na tekening van het contract.
Marco Barten nieuwe hoofdtrainer van Nieuwegeinse korfbalvereniging Sport 22 uur geleden
• CDA-raadslid Gerben Horst is kandidaat voor het Europees Parlement.
Nieuwegeins raadslid Gerben Horst kandidaat voor Europees Parlement Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Stroomstoring in Nieuwegein verholpen, oorzaak was defecte elektriciteitskabel UPDATE 27 mrt, 08:55
• Foto ter illustratie.
SV Parkhout wint in slotfase van Theole Sport 26 mrt, 15:41
• Openingsrit Motorclub Nieuwegein 2022.
Dag van de Motorrijder: openingsrit Motorclub Nieuwegein Nieuws 26 mrt, 10:54