Foto: stockfoto

Nieuwegein stemt vóór opkoopbescherming, bewoningsplicht voor woningen tot 440.000 euro

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • De gemeenteraad in Nieuwegein heeft unaniem voor opkoopbescherming gestemd. Woningen met een WOZ-waarde tot 440.000 euro kunnen met de bescherming alleen nog gekocht kunnen worden om er zelf in te gaan wonen. Dat schrijft RTV Utrecht.


De gemeente maakt zoals verwacht gebruik van de Wet Opkoopbescherming om meer ruimte te creëren op de vastgelopen huizenmarkt en beleggers te weren. 

Wethouder Hans Adriani ziet dat woningen voor starters en mensen met een middeninkomen erg schaars zijn in Nieuwegein, terwijl er veel vraag naar is. “Het is extra zuur dat men voor deze betaalbare woningen moet concurreren met beleggers die de woningen willen gaan verhuren. Beleggers kunnen woningen zonder ontbindende voorwaarden kopen en hogere prijzen bieden. Met de opkoopbescherming willen we hier iets tegen doen”, zei hij eerder tegen RTV Utrecht.

De opkoopbecherming geldt voor de wijken Batau-Noord, Batau-Zuid, Blokhoeve, Doorslag, Fokkesteeg, Galecop, Hoogzandveld, Huis de Geer, Jutphaas Wijkersloot, Lekboulevard, Merwestein, Rijnhuizen, Stadcentrum, Vreeswijk, Zandveld en Zuilenstein. 

Bron: RTV Utrecht 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten