Foto: stockfoto (123RF.com)

Nieuwegein wil per 10 oktober van Russisch gas af; verwarming sportzalen gaat omlaag

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Nieuwegein wil per 10 oktober van het Russische gas af. De gemeente wil dan haar contract met het Russische staatsbedrijf Gazprom beëindigen, zo valt te lezen in een brief van het college aan de raad. 


Hiermee geeft Nieuwegein gehoor aan het kabinetsbesluit dat gemeenten per 10 oktober moeten stoppen met de inkoop van Russisch gas. Het college heeft hiertoe een stappenplan gemaakt. 

Sportzalen
Om de inkoop van Russisch gas te beperken wordt vanaf 1 mei tot 1 oktober de verwarming in een aantal Nieuwegeinse sportzalen met twee graden verlaagd. Bij ‘actieve sporten’ wordt van de gebruikelijke 18 graden teruggegaan naar 16 graden.

Het gaat om de gymnastieklokalen ‘t Vijfspan, Triangel, Doorslag-Noord Driemaster en Driehoek. Ook in de sportzalen de Waterlelie, Sluis en Wijkersloot en sporthal Galcop wordt de temperatuur met twee graden verlaagd.

Na 1 oktober kijkt de gemeente of deze maatregel kan worden verlengd.

Uitzondering
Er wordt een uitzondering gemaakt voor de sport- en spelgroep voor mensen met hart- en vaatziekten, yogagroepen en 55+ (badminton)sportgroepen. Daar blijft de temperatuur ongewijzigd.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten