'De Grote Samenspeeldag'.
'De Grote Samenspeeldag'. (Foto: Aangeleverd)

Groot speelfestival voor kinderen komt naar Nieuwegein: gamen, kanoën, circus en nog veel meer

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • ‘De Grote Samenspeeldag’ komt op 26 juni naar Nieuwegein. Dit is een speelfestival voor kinderen met én zonder beperking vanaf 6 jaar. Zij kunnen die dag van alles doen: schminken, gamen, knutselen, kanoën, suppen en nog veel meer. 


“Veel kinderen met een handicap hebben geen mogelijkheid om samen te spelen en zijn daardoor eenzaam”, aldus Stichting het Gehandicapte Kind. “Om de eenzaamheid te doorbreken en emotionele en sociale drempels te verlagen, organiseren we sinds 2021 jaarlijks De Grote Samenspeeldag”.

Tekst gaat verder onder de video

Fotospiegel, windsurfsimulator en DJ-workshop
Kinderen kunnen zelf kiezen aan welke activiteiten ze die dag meedoen. Ze kunnen muziek maken met artiesten en muzikanten, zichzelf op de foto zetten met een fotospiegel, watersporten met kano’s, subs en windsurfsimulators, een DJ-workshop met ‘DJ Cripple X’ doen of meedoen met het circus. Een overzicht van alle activiteiten staat op deze website. 

Ouders hoeven zich ook niet te vervelen: zij kunnen zich aansluiten bij een workshop waar deskundigen laten zien hoe je kinderen kunt stimuleren om samen te spelen. 

Spelbegeleiders
De Grote Samenspeeldag wordt georganiseerd door ‘De Speeltuinbende’ - een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind. Dit is een club van kinderen met en zonder beperking die samen spelen willen stimuleren.

“We gaan ervoor dat ieder kind met andere kinderen kan spelen in de buurt. Door kinderen en hun ouders te verbinden, ondersteunen en inspireren om in actie te komen voor samen spelen. En door landelijke activiteiten zoals De Grote Samenspeeldag waar iedereen kan ervaren hoe leuk samen spelen is”.

Tijdens het speelfestival in Nieuwegein zijn er ‘professionele spelbegeleiders aanwezig’ die ervoor moeten zorgen dat elk kind mee kan spelen. 

Informatie
De Grote Samenspeeldag vindt plaats op 26 juni van 11:00 tot en met 16:00 uur op het terrein van Fort de Batterijen in Nieuwegein. Kaarten kosten €3,95 per persoon voor de hele dag. Meer informatie over het festival is te vinden op deze website. Hier kun je je ook aanmelden. 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten