Judith de Laat en Anke Verbraak met hun nieuwe romans.
Judith de Laat en Anke Verbraak met hun nieuwe romans. Foto: Judith de Laat

Twee Nieuwegeinse schrijfsters lanceren tegelijkertijd ieder hun nieuwe roman: ‘Dubbel zo gezellig’

Algemeen 393 keer gelezen

NIEUWEGEIN • De Nieuwegeinse auteurs Anke Verbraak en Judith de Laat onthullen op zaterdag 28 mei ieder hun nieuwe roman in bibliotheek De tweede verdieping. 

Beide schrijfsters worden dan geïnterviewd door de bekende (thriller)schrijfster Hetty Kleinloog. Bibliotheekdirecteur en bestuurder Roel Zuidhof introduceert de dames en een optreden van het popkoor Amazing maakt de middag compleet. Na afloop zijn beide romans te koop en staan de schrijfsters klaar om te signeren.

‘Wat weet men van een leven?’
Zo heet de roman van Anke Verbraak. “We zijn als mensen snel geneigd om aannames te doen en daarop onze keuzes te baseren. Dat is de rode draad in mijn boek”, aldus de schrijfster.

De hoofdpersoon in het verhaal is de 22-jarige Wolf, die weinig contact heeft met anderen. Fee is een zeventienjarige, die op vakantie met vriendinnen ruzie krijgt en wegloopt. Ze wordt overvallen door noodweer en vindt een schuilplaats bij Wolf en besluit te blijven. Langzaam ontfutselt ze aan hem het verhaal van zijn jeugd: wie hij is, waar hij vandaan komt, wat zijn geschiedenis is en begrijpt ze hem steeds beter. Omgekeerd snapt Fee ook zelf steeds beter wat ze wil in het leven.

‘Wat weg is’
De tweede roman van Judith de Laat vertelt de verhalen van Roos en van Kevin die beiden worstelen met rouw en verlies en hun herinneringen aan het verleden liever ontlopen. In een opwelling vertrekt Roos, een stille en teruggetrokken studente, met de kampeerbus van een docent. De bus blijkt van Kevin te zijn en hij start een intensieve speurtocht naar de dader.

Judith vertelt: “Tijdens het verhaal kun je je als lezer gaan afvragen waar Kevin eigenlijk naar op zoek is. In mijn roman kruip je, in de huid van twee mensen en gedurende het verhaal leer je hen en hun drijfveren steeds beter kennen.”

Samen op pad
Anke: “Judith en ik kennen elkaar via onze uitgever, Godijn Publishing. Met ons eerste boek gingen we samen naar de Nieuwegeinse boekhandels met de vraag of ze onze boeken wilden inkopen. Reuzespannend en alleen daarom al fijn om samen te doen.”

Judith: “Omdat we onze passie voor het schrijven delen, ontstond er snel leuk contact. Nu we opnieuw tegelijk een boek uitbrengen is het dubbel zo gezellig om dat samen te vieren in onze woonplaats Nieuwegein.”

Anke: “Ik heb aan BOEK10 een fijne schrijfvriendin overgehouden en samen bedenken we mooie plannen. Zo doen we de komende tijd een heuse boekentour. En allebei een derde boek? Bij mij borrelt er van alles en ik weet dat Judith ook bezig is met een nieuw verhaal. Maar eerst deze romans de wereld in sturen.”

Boeklancering
De boeklancering van Anke Verbraak en Judith de Laat vindt plaats op zaterdag 28 mei om 14.00 uur in de bibliotheek De tweede verdieping in Nieuwegein. Iedereen is van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De Nieuwegeinse band 'Dutchicana'.
Nieuwegeinse band 'Dutchicana' in finale van 'Battle of the Bands' Nieuws 22 uur geleden
• De Oude Sluis in Vreeswijk, waar de wedstrijden roei-touwtrekken en wrikken gaan plaatsvinden.
Primeur in Vreeswijk op Koningsdag: wedstrijden 'roei-touwtrekken' en 'wrikken' Nieuws 23 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Kinderen hoeven zich in de meivakantie niet te vervelen: dit is er te doen in Nieuwegein Nieuws gisteren
• De Fiets-rommelroute in Batau-Noord in Nieuwegein.
Spullen verkopen vanaf je voortuin of oprit? In deze Nieuwegeinse wijk doen ze het Nieuws gisteren
• Het Cals College in Nieuwegein.
Cals College Nieuwegein geraakt door cyberaanval, gegevens leerlingen mogelijk in handen van hackers Nieuws gisteren
• Werkzaamheden aan Galecopperbrug in Nieuwegein.
Galecopperbrug opnieuw afgesloten op 20 en 21 april Nieuws 16 apr, 12:48
• Foto ter illustratie.
D66 Nieuwegein stelt vragen over verdere aansluiting warmtenet Eneco Nieuws 16 apr, 12:17
• Oorlogsmonument Nedereindseweg
Rondleiding traumatische schietpartij Jutphaas: 7 mei Nieuws 16 apr, 10:34