V.l.n.r.: Ryan, Saphiera, Jill en Merel met wethouder Jan Kuiper
V.l.n.r.: Ryan, Saphiera, Jill en Merel met wethouder Jan Kuiper (Foto: Fototeam K en M)

Kinderen van Nieuwegeinse basisschool ruimen zwerfafval op voor dieren in hun buurt

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Zo’n 45 kinderen van groep 5 van basisschool De Schouw in Nieuwegein gingen woensdag aan de slag met afvalknijpers, handschoenen en afvalzakken om zwerfafval op te ruimen voor dieren in hun buurt. 


Dit in het kader van een nieuw ‘doeboek’ dat de gemeente Nieuwegein heeft ontwikkeld en waarmee kinderen zich kunnen inzetten voor de dieren in hun eigen buurt. Dat doen ze met zogenaamde ‘educatieve doekaarten’. Basisschool De Schouw in Fokkesteeg had woensdag de primeur.

‘Dierenheld-diploma’
Wethouder Jan Kuiper reikte op het schoolplein aan de kinderen een ‘dierenheld-diploma’ uit. “Het is een heel mooi initiatief van de school om zich samen met de kinderen in te zetten om het zwerfafval op te ruimen in de buurt en zo goed te doen voor de dieren. Jong geleerd, is oud gedaan”, zegt hij.

De twee ‘zwerfafvalpakkers’ Henk Boer en Karen Smidt uit Fokkesteeg vertelden de kinderen waarom het zo belangrijk is om het zwerfafval op te ruimen.

‘Groen doet Nieuwegein Goed’
Het educatie doeboek is vorm gegeven vanuit ‘Groen doet Nieuwegein Goed’ door het Milieu Educatie Centrum ‘Natuurkwartier’ van de gemeente. ‘Groen doet Nieuwegein Goed’ wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Utrecht.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten