Foto: stockfoto

Seniorenbond in Nieuwegein kaart slechte stoepen aan: ‘Hoogst ongemakkelijk als je slecht ter been bent’

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Slechte stoepen, wegen en fietspaden, maar ook grof vuil dat blijft liggen: het is voor veel ouderen een doorn in het oog. Dat blijkt uit onderzoek van KBO-PCOB. Daarom roept deze seniorenorganisatie in Nieuwegein ‘De Gebroken Stoeptegel’ in het leven. 


De Telegraaf meldde vanochtend dat vorig jaar 2.500 ouderen op de spoedeisende hulp belanden, nadat ze struikelden op straat. Volgens KBO-PCOB zijn er veel straten, paden en stoepen vol met hindernissen en waar het onderhoud ontbreekt.

Ingrid Rep, directeur KBO-PCOB: “Hoogst ongemakkelijk als je slecht ter been bent. Of wanneer je lekker wilt wandelen of fietsen, zonder alleen maar naar de grond te moeten kijken en moet oppassen voor valgevaar”.  

‘De Gebroken Stoeptegel’
Met ‘De Gebroken Stoeptegel’ wil KBO-PCOB gemeenten (nog) seniorvriendelijker maken. Ingrid Rep: “En daar kunnen we alle hulp bij gebruiken. Zijn er ergernissen of belemmeringen in het straatbeeld, stuur KBO-PCOB een foto van die ergernis en vermeld daarbij waar het is en wat u zo ergert of belemmert.”

De gemeente die de meeste aanmoediging heeft om de zaken op orde te krijgen, ontvangt uiteindelijk een echte ‘Gebroken Stoeptegel’.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten