<p>Leerlingen en docenten reiken cheques uit aan 'Steunpunt Vluchtelingen Nieuwegein'.</p>

Leerlingen en docenten reiken cheques uit aan 'Steunpunt Vluchtelingen Nieuwegein'.

(Foto: Naomi Wijling)

Nieuwegeinse kinderen halen met sponsorloop ruim 11.000 euro op voor vluchtelingen

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Kinderen van de basisscholen De Meander, De Veldrakker en De Krullevaar hebben met een sponsorloop ruim 11.000 euro opgehaald voor vluchtelingen die in Nieuwegein verblijven. Anneke en Wouter van ‘Steunpunt Vluchtelingen Nieuwegein’ (SVN) namen het bedrag in ontvangst.


De sponsorloop werd gehouden tijdens de Koningsspelen op 22 april. Een leerling van De Krullevaar vertelt: “Ik heb dertien rondjes gerend van vierhonderd meter”. Een andere leerling zegt dat ze het leuk vond om mee te doen aan de sponsorloop. “Ik denk dat wij op deze manier goed hebben geholpen.”  

Fietszitjes en huiswerkplek
Anneke van SVN is blij met het initiatief. “We hopen dat kinderen hierdoor gaan nadenken over hun eigen situatie: dat ze een huis hebben waar ze elke dag naar toe kunnen, dat ze zich geen andere taal eigen hoeven te maken.”

Het geld dat is opgehaald, wordt onder andere besteed aan fietszitjes. “We willen dat de ouders de kinderen veilig op de fiets naar school kunnen brengen”, zegt Wouter. “We willen het geld ook gebruiken voor een plek waar de kinderen hun huiswerk kunnen maken. Die is er nu namelijk niet.” 

Naomi Wijling
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten