De Ringwade in Nieuwegein.
De Ringwade in Nieuwegein. (Foto: Google Street View)

Politie koopt drie bedrijfsgebouwen aan de Ringwade in Nieuwegein

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • De politie is sinds eind april eigenaar van drie bedrijfsgebouwen aan de Ringwade 51 - 79 in Nieuwegein. De gebouwen hebben een gezamenlijke oppervlakte van circa 23.000 m2 en moeten samenwerkingsmogelijkheden aan alle politiemedewerkers bieden.


De ruimtes worden gevuld met flexibele werkplekken en faciliteiten aan politiemedewerkers die centraal in het land willen samenwerken, vergaderen of elkaar willen ontmoeten. “Hiermee organiseert de politie betere samenwerkings- en ontmoetingsfaciliteiten in eigen beheer”, zo valt te lezen in een persbericht.

“De politie wil de huisvesting toekomstbestendiger maken. Zowel functioneel, kwalitatief als financieel. Dit betekent dat de politie dure huurpanden wil afstoten. Met aflopende huurcontracten van enkele panden in zicht is de aankoop van de bedrijfsgebouwen aan Ringwade een logische stap. Op termijn wordt een aanzienlijke besparing behaald van circa 50 procent op de huidige exploitatiekosten.”

Eén toren is al in gebruik
Eén toren is al in gebruik door de politie. De twee andere torens worden op het moment verhuurd. Na afloop van de huurcontracten zullen deze torens ook door de politie zelf in gebruik worden genomen.


Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten