Petra Bosman, directeur van het Politie Diensten Centrum, tekende namens de politie. Burgemeester Frans Backhuijs tekende namens de gemeente Nieuwegein.
Petra Bosman, directeur van het Politie Diensten Centrum, tekende namens de politie. Burgemeester Frans Backhuijs tekende namens de gemeente Nieuwegein. Foto: Jan Buteijn

Politie verhuist en maakt plaats voor woningbouw in centrum Nieuwegein

Algemeen 974 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Het politie in Nieuwegein gaat verhuizen. Bij de afrit Nieuwegein-Zuid heeft ze een stuk grond gekocht van de gemeente om daar een nieuw politiebureau te realiseren. De gemeente heeft, op haar beurt, de oude huisvesting van de politie in het centrum van Nieuwegein gekocht. Hier wil ze onder andere woningen gaan bouwen. Om deze afspraken te beklinken, tekenden de politie en de gemeente afgelopen dinsdag twee overeenkomsten. 

Hiermee werd invulling gegeven aan een langlopende wens van de politie voor nieuwe huisvesting. De gemeente Nieuwegein kan op deze manier verder bouwen aan haar binnenstad.

‘Goed bereikbaar’
Petra Bosman, directeur van het Politie Diensten Centrum: “De politie is er voor iedereen. En wil ook voor iedereen goed bereikbaar zijn. Ons huidige politiebureau is in 1978 gebouwd en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Naast de carpoolplaats langs de A2 hebben we een goede plek gevonden om een nieuw, eigentijds en duurzaam politiebureau te bouwen. Centraal in ons werkgebied, goed bereikbaar voor de inwoners van Nieuwegein en met goede aanrijroutes naar de omgeving.”

Burgemeester Frans Backhuijs is blij dat het politiebureau in Nieuwegein blijft. “De verhuizing van de politie geeft ons daarnaast de mogelijkheid om het Stadsplein van City af te bouwen. Het bestemmingsplan City maakt nieuwbouw op deze plek mogelijk.”

Vervolg
Op dit moment loopt de bestemmingsplanprocedure voor zowel de nieuwe als de oude locatie van het politiebureau. Zodra de procedure voor de nieuwe locatie succesvol is afgerond, kan gestart worden met de bouw van het nieuwe politiebureau.

Na verhuizing naar het nieuwe bureau, kan het oude politiebureau gesloopt worden om plaats te maken voor nieuwe woningbouwontwikkeling. Tot die tijd blijft de politie op haar huidige plek aan de Schakelstede.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Bovenaanzicht van Park Oudegein.
Geluidsoverlast, afval en parkeerdruk: omwonenden uiten zorgen over evenemententerrein Park Oudegein Nieuws 5 uur geleden
Gouden medaillewinnaars Skills The Finals gehuldigd op Veiligheid & Defensie College.
Studenten winnen gouden medaille, huldiging op ROC in Nieuwegein Nieuws gisteren
• De Galecopperbrug.
Let op: Galecopperbrug binnenkort volledig afgesloten voor verkeer Nieuws 28 mrt, 13:42
Afbeelding
Nieuwegein investeert 1 miljoen euro in Stedin Nieuws 28 mrt, 12:21
Afbeelding
St. Antonius Ziekenhuis wil medicijnresten in afvalwater verminderen Nieuws 28 mrt, 11:42
• De Beursfabriek in Nieuwegein, waar momenteel 120 asielzoekers worden opgevangen.
Gemeente Nieuwegein: 'Crisisnoodopvang in de Beursfabriek verloopt rustig' Nieuws 28 mrt, 10:31
• Girls Day 2022 bij LBP|SIGHT in Nieuwegein.
Girls' Day bij bedrijf in Nieuwegein moet meiden warm maken voor techniek Nieuws 27 mrt, 15:59
• In City Nieuwegein wordt momenteel volop gebouwd.
Één torenkraan minder in City Nieuwegein: 'Hijsen tot grote hoogte zit erop' Nieuws 27 mrt, 15:38