<p>Petra Bosman, directeur van het Politie Diensten Centrum, tekende namens de politie. Burgemeester Frans Backhuijs tekende namens de gemeente Nieuwegein.</p>

Petra Bosman, directeur van het Politie Diensten Centrum, tekende namens de politie. Burgemeester Frans Backhuijs tekende namens de gemeente Nieuwegein.

(Foto: Jan Buteijn)

Politie verhuist en maakt plaats voor woningbouw in centrum Nieuwegein

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Het politie in Nieuwegein gaat verhuizen. Bij de afrit Nieuwegein-Zuid heeft ze een stuk grond gekocht van de gemeente om daar een nieuw politiebureau te realiseren. De gemeente heeft, op haar beurt, de oude huisvesting van de politie in het centrum van Nieuwegein gekocht. Hier wil ze onder andere woningen gaan bouwen. Om deze afspraken te beklinken, tekenden de politie en de gemeente afgelopen dinsdag twee overeenkomsten. 


Hiermee werd invulling gegeven aan een langlopende wens van de politie voor nieuwe huisvesting. De gemeente Nieuwegein kan op deze manier verder bouwen aan haar binnenstad.

‘Goed bereikbaar’
Petra Bosman, directeur van het Politie Diensten Centrum: “De politie is er voor iedereen. En wil ook voor iedereen goed bereikbaar zijn. Ons huidige politiebureau is in 1978 gebouwd en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Naast de carpoolplaats langs de A2 hebben we een goede plek gevonden om een nieuw, eigentijds en duurzaam politiebureau te bouwen. Centraal in ons werkgebied, goed bereikbaar voor de inwoners van Nieuwegein en met goede aanrijroutes naar de omgeving.”

Burgemeester Frans Backhuijs is blij dat het politiebureau in Nieuwegein blijft. “De verhuizing van de politie geeft ons daarnaast de mogelijkheid om het Stadsplein van City af te bouwen. Het bestemmingsplan City maakt nieuwbouw op deze plek mogelijk.”

Vervolg
Op dit moment loopt de bestemmingsplanprocedure voor zowel de nieuwe als de oude locatie van het politiebureau. Zodra de procedure voor de nieuwe locatie succesvol is afgerond, kan gestart worden met de bouw van het nieuwe politiebureau.

Na verhuizing naar het nieuwe bureau, kan het oude politiebureau gesloopt worden om plaats te maken voor nieuwe woningbouwontwikkeling. Tot die tijd blijft de politie op haar huidige plek aan de Schakelstede.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten