<p>Impressie van de nieuwbouw aan de Doorslagzone in Nieuwegein.</p>

Impressie van de nieuwbouw aan de Doorslagzone in Nieuwegein.

(Foto: Rijnboutt)

Woningbouw Doorslagzone in Nieuwegein start op zijn vroegst in 2023

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • De woningbouw in de Doorslagzone kan op zijn vroegst in het eerste kwartaal van 2023 starten. Dat meldt woordvoerder Karin Borsje van de gemeente Nieuwegein na vragen van onze redactie. Momenteel ligt er een beroep bij de Raad van State, waardoor nog niet met de bouw is begonnen.


“De woningbouw Doorslagzone is een complex project in het centrum van Nieuwegein. Tegen zo’n project is bezwaar en vervolgens beroep mogelijk. Bij het opstellen van de planning houden we hier al rekening mee”, aldus Borsje.

“In dit geval heeft één persoon beroep ingesteld bij de Raad van State. We werken dus nu volgens de planning. Was er geen beroep ingesteld, dan had er eerder gebouwd kunnen worden dan gepland.”

Wooncrisis
De plannen voor dit deel van City Nieuwegein lopen al terug tot 2007. Toen was er sprake van kantoortorens tot 100 meter hoog. “In het bestemmingsplan waartegen nu beroep is ingesteld, is een veel bescheidener programma opgenomen. Met woningen in plaats van kantoren. Hiermee leveren we een bijdrage aan de wooncrisis”, aldus Borsje.

Grasveld
De indiener van het beroep wil het huidige grasveld behouden en geeft daar verschillende redenen voor. De gemeente Nieuwegein wacht de rechterlijke afweging af. Is die in haar voordeel, dan zou de bouw volgens planning in het eerste kwartaal van 2023 kunnen starten.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten