Impressie van de woningbouw op het JUKO-terrein.
Impressie van de woningbouw op het JUKO-terrein. (Foto: Aangeleverd)

Start bouw 40 sociale huurappartementen voor senioren in Nieuwegein

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Woningcorporatie Mitros is gestart met de bouw van 40 sociale huurappartementen voor senioren. Op het voormalige terrein van de Jutphaase korfbalvereniging worden twee woongebouwen gerealiseerd in een parkachtige omgeving. Het ene gebouw biedt ruimte aan 15 appartementen en het andere telt 25 appartementen.


De driekamerappartementen op het zogenoemde ‘JUKO-terrein’ worden grotendeels gemaakt in de ‘Slimme Huizenfabriek’. Wanden, vloeren, funderingsbalken, maar ook complete badkamers worden eerst in de fabriek gemaakt en op het JUKO-terrein als bouwpakket in elkaar gezet. 

‘Snelheid en efficiëntie’
“De belangrijkste voordelen hiervan zijn de snelheid en efficiëntie van het bouwproces” aldus Mitros. “Bovendien wordt hiermee een belangrijke maatschappelijke bijdrage geleverd aan betaalbare woningen en het oplossen van het woningtekort. De bouw op locatie heeft daardoor een doorlooptijd van slechts enkele maanden, waar circa een jaar gebruikelijk is.”

De appartementen van 70 m2 zijn volgens de woningcorporatie zeer geschikt voor senioren. “Beide gebouwen zijn voorzien van lift en vanuit de woning is er een directe toegang tot de berging, waar plek is om een scootmobiel op te laden.” 

Park Hesseveld
De woningen worden voorzien van een warmtepomp, zonnepanelen en ook mechanische ventilatie. Daarmee zijn de woningen duurzaam en energiezuinig. Sabina van Denter, senior Projectmanager bij Mitros: “Het is een uitgelezen kans voor senioren om in de buurt van park Hesseveld te gaan wonen, met alle voorzieningen binnen handbereik.”

Voorrang voor senioren
De appartementen in Nieuwegein worden met voorrang toegewezen aan 65-plussers. Ook krijgen bewoners uit Jutphaas-Wijkersloot voorrang op de woningen.

Begin 2023 worden de woningen opgeleverd en kort na de oplevering kunnen de bewoners verhuizen.  

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten