<p>Mevrouw van Dijk-Luijten ontving een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Frans Backhuijs.</p>

Mevrouw van Dijk-Luijten ontving een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Frans Backhuijs.

(Foto: Kees van der Meer)

Leerkracht en vrijwilliger op Nieuwegeinse basisschool ontvangt koninklijke onderscheiding

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Mevrouw van Dijk-Luijten ontving woensdag een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Frans Backhuijs. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 


De Nieuwegeinse werd verrast met de onderscheiding tijdens haar afscheid bij basisschool De Tweeklank. De onderscheiding kwam geheel onverwacht, zo bleek uit haar reactie: “Hier had ik echt niet op gerekend, wat een verrassing.”

Leerkracht en vrijwilliger
Van Dijk-Luijten is begin jaren negentig gestart als leerkracht op de toenmalige basisschool Don Bosco. Hier heeft zij jarenlang groep 8 lesgegeven.

Na haar pensionering in 2006 als leerkracht heeft ze nog geen afscheid genomen van de school. De afgelopen vijftien jaar heeft de Nieuwegeinse zich namelijk ingezet als vrijwilliger. Zij gaf leerlingen die daar behoefte aan hadden extra zorg en ondersteuning. 

‘Zeer geliefd’
“Bij iedere leerling – en tegelijkertijd ook bij alle collega’s – is mevrouw van Dijk-Luijten zeer geliefd. Door haar warme uitstraling en liefde voor het vak, keken de kinderen altijd uit naar haar komst”, zo meldt de gemeente.

Met pijn in haar hart heeft ze na vijftien jaar haar vrijwilligerswerk bij basisschool De Tweeklank moeten stoppen in coronatijd. Dit vanwege de gezondheidsrisico’s.  

‘Bewonderenswaardig’
De gemeente Nieuwegein vindt het ‘bewonderingswaardig’ dat mevrouw van Dijk-Luijten zich zo lang na haar pensioneren vrijwillig heeft ingezet voor leerlingen met een extra zorgbehoefte en feliciteert met de onderscheiding.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten