Wel apart: duiken in de ijsbaan. Archief: Mieneke Lever-van Dieren
Wel apart: duiken in de ijsbaan. Archief: Mieneke Lever-van Dieren (Foto: mieneke)

Nieuwjaarsduiken in de ijsbaan is echt spannend

Oranjevereniging Het Vaderland Getrouwe had dit jaar geen mogelijkheden de traditionele Nieuwjaarsduik in de Lek te organiseren. Het bestuur zag zich genoodzaakt het evenement af te gelasten.

Mieneke Lever-van Dieren

LEXMOND - IJsclub DEV Lexmond besloot daarom een officiële Unox Nieuwjaarsduik te organiseren waarvoor zij de ijsbaan ter beschikking stelt. Vanwege het ondiepe water is deelname door kinderen veilig, vertelt mevrouw Chaigneau.

"We hebben dit niet eerder gedaan, maar de waterstand op de baan wordt hoger gebracht dan normaal zodat iedereen kan meedoen. Er is EHBO aanwezig en we regelen een faciliteit voor het omkleden. Bovendien ontvangen alle deelnemers een mooie Unox muts."

Maandag 1 januari verzamelen om 14.00 uur op de ijsbaan achter Lekvogels bij Het Bosch. Om 14.30 uur gaat iedereen te water. Het wordt voor de deelnemers aangeraden om schoeisel te gebruiken. Voor alle deelnemers en bezoekers is buiten een kraam met gratis versnaperingen in de vorm van erwtensoep met worst, drankjes zoals jägermeister, glühwein en warme chocolademelk.

Catrien van Kuijlenborg reageert namens de Oranjevereniging het jammer te vinden dat een officiële Unox duik niet in open water plaatsvindt en zegt: "Volgend jaar gaan wij er weer voor."

Meer berichten
Shopbox