Duitse herdershond.
Duitse herdershond. Foto: stockfoto (123RF.com)
met video

Je herdershond laten beoordelen door experts? Dat kan op 9 juli in Nieuwegein

  •   keer gelezen

NIEUWEGEIN • Op het terrein van voetbalvereniging SV Geinoord kunnen liefhebbers hun Duitse herdershond op zaterdag 9 juli laten beoordelen door diverse experts. Dit in het kader van een internationaal kampioenschap dat daar plaatsvindt voor de hondensoort.


De beoordeling bestaat onder meer uit een inspectie door de dierenarts, die het baasje eveneens zal voorzien van advies. Ook wordt er gekeken welke karaktereigenschappen en ‘werkaanleg’ de herdershond heeft. 

Certificaat
Bovendien worden de bouw en het gangwerk van de hond beoordeeld door keurmeesters.  Daarnaast vertellen ze of de herdershond talent heeft op showgebied. De baasjes krijgen de beoordelingen mee op papier, samen met een certificaat van deelname.

Opgeven voor de beoordeling kan via deze website. Per hond kost deelname 10 euro. Daarmee krijgen deelnemers bovendien gratis entree voor het hele gezin.

Tekst gaat verder onder de video


Internationaal kampioenschap
De keuring wordt georganiseerd in het kader van een internationaal kampioenschap voor Duitse herdershonden, dat op 8 en 9 juli plaatsvindt op het terrein van SV Geinoord. Het wordt georganiseerd door de Vereniging van Fokkers en Liefhebbers van Duitse Herders (VDH).

De baasjes die meedoen aan het kampioenschap zijn afkomstig uit diverse landen in Europa en er heeft zich ook een Amerikaanse deelnemer aangemeld. 

‘Top van het ras’
De honden worden beoordeeld door internationale keurmeesters. “Wie hier met zijn hond een goed resultaat neerzet, verwerft internationale bekendheid”, aldus de VDH.

Het kampioenschap is de grootste ‘exterieurshow’ van de vereniging. “Alleen zeer fraaie exemplaren, behorend tot de top van het ras, doen mee.”

Verschillende soorten
De twee verschillende soorten Duitse herdershonden worden apart van elkaar gekeurd: de zogenaamde ‘stokharigen’ op de eerste dag en de ‘langstokharigen’ op de tweede dag van het kampioenschap.

De keuringen beginnen om 09.00 uur en gaan door tot ongeveer 17.00 uur. Daarna is de prijsuitreiking.

Aanmelden
Aanmelden voor het kampioenschap kan via deze website.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten