Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Nieuwegeinse horeca maakt zich op voor drukke zomer

Algemeen 332 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Nieuwegeinse horecazaken bereiden zich voor op de verwachte topdrukte deze zomer. Zij hebben de afgelopen twee maanden gemiddeld 15 nieuwe oproepers aangenomen. Ten opzichte van vorige zomer is het aantal oproepkrachten in de flexibele poules van horecazaken in Nieuwegein ook gestegen: waar er vorig jaar nog gemiddeld zeven medewerkers per zaak nodig waren om de roosters rond te krijgen, zijn dat er nu 24. Dat blijkt uit data van digitaal uitzendplatform NOWJOBS.

Het personeelstekort in de horeca is inmiddels een nijpend probleem voor ondernemers. Volgens het CBS vond bijna 43 procent van de horecaondernemers in het tweede kwartaal dit jaar personeelstekort de belangrijkste belemmering. Nu de zomer voor de deur staat, zijn de meeste zaken wanhopig op zoek naar extra personeel om de verwachte drukte te kunnen opvangen. Horecazaken spelen daar op in door de flexibele poules, die veelal bestaan uit jonge bijverdieners, uit te breiden.

Al twee maanden bezig met uitbreiden flexibele poules
“Ondernemers wachten niet tot het laatste moment, maar zijn de afgelopen twee maanden al druk bezig extra flexkrachten aan de flexibele poules toe te voegen om de verwachte drukte in de zomermaanden het hoofd te bieden. Voor een aantal Nieuwegeinse horecazaken is dat gelukkig gelukt, maar er zijn er ook nog veel die staan te springen om extra personeel”, aldus Reinier Vastenburg, Country Manager NOWJOBS Nederland. De vraag naar flexibele bijverdieners in Nieuwegein is dus nog altijd erg hoog volgens het uitzendplatform.

Horecawerk nog steeds populair
Tegelijkertijd vinden jongeren het nog steeds leuk om in de horeca bij te verdienen, merkt Vastenburg. Dit blijkt ook uit onderzoek, eind 2021 uitgevoerd door NOWJOBS, onder ruim 600 bijverdieners naar hun wensen en behoeftes. “Wij zien dat de horeca en festivals nog steeds heel populair zijn. Als we kijken naar onze meest populaire shifts dit jaar, dan scoren vacatures als controleur voor toegangstickets bij een festival en horecamedewerker op een evenement enorm hoog, hier wordt verreweg het meeste op gereageerd. De concurrentie is alleen groot en jongeren hebben het voor het uitkiezen deze zomer. Salaris is wel van invloed op deze keuze, over het algemeen betekent een hoger uurloon ook meer sollicitanten.”

Het is overigens niet alleen de horeca die massaal de flexibele poules wil uitbreiden. De data van NOWJOBS laat ook zien dat er veel vraag is naar onder andere (fiets)bezorgers, winkelmedewerkers, klantenservicemedewerkers en administratieve krachten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
St. Antonius Ziekenhuis wil medicijnresten in afvalwater verminderen Nieuws 19 uur geleden
• De Beursfabriek in Nieuwegein, waar momenteel 120 asielzoekers worden opgevangen.
Gemeente Nieuwegein: 'Crisisnoodopvang in de Beursfabriek verloopt rustig' Nieuws 20 uur geleden
• Girls Day 2022 bij LBP|SIGHT in Nieuwegein.
Girls' Day bij bedrijf in Nieuwegein moet meiden warm maken voor techniek Nieuws 27 mrt, 15:59
• In City Nieuwegein wordt momenteel volop gebouwd.
Één torenkraan minder in City Nieuwegein: 'Hijsen tot grote hoogte zit erop' Nieuws 27 mrt, 15:38
• City Park werd afgelopen zomer geopend.
Nieuwegeins park moet hondenpoepvrij blijven: 'We rekenen op begrip van baasjes' Nieuws 27 mrt, 15:18
• Marco Barten (l) en Dyon Verkruijssen (r) schudden elkaar de hand na tekening van het contract.
Marco Barten nieuwe hoofdtrainer van Nieuwegeinse korfbalvereniging Sport 27 mrt, 15:11
• CDA-raadslid Gerben Horst is kandidaat voor het Europees Parlement.
Nieuwegeins raadslid Gerben Horst kandidaat voor Europees Parlement Nieuws 27 mrt, 14:06
Afbeelding
Stroomstoring in Nieuwegein verholpen, oorzaak was defecte elektriciteitskabel UPDATE 27 mrt, 08:55