Koen Elbertse.
Koen Elbertse. Foto: Aangeleverd

Vreeswijker in hart en nieren Koen Elbertse stapt over naar JSV

Sport 1.185 keer gelezen

NIEUWEGEIN • Bijna zijn hele leven heeft hij het blauwwit van VSV Vreeswijk gedragen: eerst in de jeugd, vervolgens in het tweede elftal en sinds zijn achttiende in het eerste. Komend seizoen draagt Koen Elbertse echter het zwartwit van JSV.

“Ja, natuurlijk vind ik dat jammer”, zegt hij. Koen had ‘heel graag’ in het vertrouwde blauwwit van Vreeswijk blijven voetballen. Aangezien de club volgend seizoen niet meer met een eerste elftal uitkomt, was hij echter genoodzaakt voor een andere vereniging te kiezen. 

Trainer Henri Berghoef
“Geinoord zag ik niet zo zitten”, aldus de voetballer. “En trouwens, over een goed jaar zijn Geinoord en Vreeswijk gefuseerd. Een aantal jongens gaat met onze trainer Ronald Cornet mee naar Zwaluwen Utrecht, maar ook daar had ik niet zoveel zin in.”

Met een drietal andere jongens heeft Koen toen maar gekozen voor JSV. “Natuurlijk heeft dat het een en ander te maken met Henri Berghoef, die daar komend seizoen trainer is”, zegt hij.

Koen kent Henri Berghoef niet alleen goed: hij heeft ook goede ervaringen met de Nieuwegeinse oefenmeester, die een aantal jaren trainer bij Vreeswijk is geweest. “Dat is denk ik onze grootste drijfveer geweest om naar het zaterdagelftal van JSV over te stappen’’, zegt Koen. Hij heeft maar liefst twaalf jaar in de defensie van Vreeswijk gespeeld. 

Fusie met SV Geinoord
Koen - in het dagelijks leven zzp’er in de naschoolse opvang - is Vreeswijker in hart en nieren. Dat is niet vreemd, want ook vader Ad heeft heel wat wedstrijden voor Vreeswijk achter zijn naam staan. “Alleen was mijn vader aanvaller, terwijl ik - op een periode bij de jeugd na - steeds achterin heb gespeeld.”

Het zit er overigens ook niet meer in om volgend seizoen terug te gaan naar Vreeswijk, want dan bestaat de vereniging niet meer. Die is dan onder een andere naam en in andere clubkleuren, samengegaan met Geinoord

“Ik vind het natuurlijk hartstikke jammer dat het allemaal zo gelopen is. Ik had het veel liever bij het oude gehouden, maar dat zat er helaas niet in”, zegt Koen.

“Op de avond voorafgaand aan mijn vakantie, hebben we met het bestuur nog een vergadering gehad. Maar helaas lukte het niet om een eerste elftal bij elkaar te krijgen. Dus dan volgend seizoen maar in het zwartwit van JSV. Al zal het natuurlijk wel even wennen zijn.”

Thijs Middelkoop

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Op de Jutphasebrug zijn twee auto's op elkaar gebotst.
Botsing tussen twee auto's op Jutphasebrug, één persoon naar ziekenhuis 112 16 uur geleden
• De Nieuwegeinse band 'Dutchicana'.
Nieuwegeinse band 'Dutchicana' in finale van 'Battle of the Bands' Nieuws 17 apr, 17:03
• De Oude Sluis in Vreeswijk, waar de wedstrijden roei-touwtrekken en wrikken gaan plaatsvinden.
Primeur in Vreeswijk op Koningsdag: wedstrijden 'roei-touwtrekken' en 'wrikken' Nieuws 17 apr, 16:53
• Afbeelding ter illustratie.
Kinderen hoeven zich in de meivakantie niet te vervelen: dit is er te doen in Nieuwegein Nieuws 17 apr, 15:05
• De Fiets-rommelroute in Batau-Noord in Nieuwegein.
Spullen verkopen vanaf je voortuin of oprit? In deze Nieuwegeinse wijk doen ze het Nieuws 17 apr, 14:34
• Het Cals College in Nieuwegein.
Cals College Nieuwegein geraakt door cyberaanval, gegevens leerlingen mogelijk in handen van hackers Nieuws 17 apr, 14:09
• Werkzaamheden aan Galecopperbrug in Nieuwegein.
Galecopperbrug opnieuw afgesloten op 20 en 21 april Nieuws 16 apr, 12:48
• Foto ter illustratie.
D66 Nieuwegein stelt vragen over verdere aansluiting warmtenet Eneco Nieuws 16 apr, 12:17