Foto: antonius

St. Antoniusziekenhuis: 'Dat bevalt dus wel!'

Op de St. Antoniusziekenhuis-locatie in Utrecht wordt vrijdag12 januari het nieuwe geboortecentrum 'St. Antonius Geboortezorg' in gebruik genomen. Veilig en in een prettige omgeving bevallen kan vanaf dan op de locaties in Utrecht en Nieuwegein.

NIEUWEGEIN/LEIDSCHE RIJN Samen met verloskundigenpraktijken en kraamzorgorganisaties uit de regio is de laatste jaren hard gewerkt aan de realisatie van het nieuwe geboortecentrum. "In het centrum," vertelt gynaecoloog Michael Kars, "staat de zorg voor het totale gezin centraal. Moeder en kind worden na de bevalling in principe niet meer gescheiden, ook niet als ze extra zorg nodig hebben of het kind bijvoorbeeld in een couveuse moet liggen. Het gezin verblijft samen in een mooie suite waar ook de partner kan blijven slapen en waar altijd bezoek ontvangen kan worden."

Zowel in Utrecht als in Nieuwegein kunnen vrouwen bevallen onder begeleiding van hun eigen verloskundige. Als dit medisch noodzakelijk is, is er altijd een gynaecoloog beschikbaar.

Michael Kars: "De verloskundige en de gynaecoloog werken nauw samen. Voordeel is dat 24/7 alle vormen van pijnbestrijding toegediend kunnen worden, een volledig OK-team klaarstaat en ook kinderartsen en kraamverzorgenden altijd beschikbaar zijn. In een aantal suites kunnen zwangeren ook gebruikmaken van een bevalbad."

Meer berichten
Shopbox