Zo wonnen het eerste en tweede team nog niet zo lang geleden in Voorthuizen tijdens het Nederlands kampioenschap voor  teams in hun klasse  nog een eerste prijs. (Foto is aangeleverd)
Zo wonnen het eerste en tweede team nog niet zo lang geleden in Voorthuizen tijdens het Nederlands kampioenschap voor  teams in hun klasse  nog een eerste prijs. (Foto is aangeleverd) (Foto: middelkoop)

Sjoelclub Nieuwegein wil toch wel wat verjongen

Voor de Sjoelclub Nieuwegein was 2017 zeker geen slecht jaar. Weliswaar kreeg de negentien leden tellende club van voorzitter Adrie Rietveld er geen nieuwe leden bij, sportief gezien mocht de sjoelclub niet mopperen.

Thijs Middelkoop

NIEUWEGEIN - Zo wonnen het eerste en tweede team nog niet zo lang geleden in Voorthuizen tijdens het Nederlands kampioenschap voor teams in hun klasse nog een eerste prijs.

Maar natuurlijk heeft de club voor het jaar 2018 zeker nog wel wat te wensen. In ieder geval wat nieuwe leden en vooral wat jeugd.

Die laat het bij het sjoelen - vroeger was er bijna in elk huis een sjoelbak te vinden - nogal afweten.

Voor iedereen die toch weer eens wat schijven wil gooien, elke dinsdagavond zijn de leden van de Sjoelclub Nieuwegein in De Steeg in Nieuwegein actief.

Er wordt om 20.00 uur begonnen. Het niveau lijkt zeker er zeker niet slechter op te worden want vorig jaar eindigde de Sjoelclub Nieuwegein tijdens het NK nog als tweede in de Open Klasse, terwijl er maar door één team werd deelgenomen.

Tijdens de wedstrijden op het NK wordt 2 x op 10 bakken gespeeld.

Niet alleen wordt aan externe wedstrijden deelgenomen, er wordt ook een interne competitie gehouden. Wim Roskam is de huidige clubkampioen.

Meer berichten
Shopbox