Afbeelding
Foto: Aangeleverd

18 verenigingen uit Nieuwegein gaan loten verkopen via de Grote Clubactie

Algemeen 482 keer gelezen

NIEUWEGEIN • 18 verenigingen uit Nieuwegein gaan zaterdag 24 september starten met de verkoop van loten voor hun club. Het gaat onder meer om Aquarijn, S.V. Geinoord , Badmintonclub t Gein, Korfbalvereniging Koveni, Handbalvereniging Nieuwegein, Handbalvereniging Shot 73, MOVEO, Kunstrolschaatsclub Rolling, A.V. Atverni, en Vereniging Scouting Vreeswijk. 

Dit jaar is de verkoop extra bijzonder: De Grote Clubactie bestaat namelijk 50 jaar. Peer Claessens - de zoon van oprichter Pierre Claessens - is trots dat het initiatief maatschappelijk gezien nog steeds voort leeft: “Zeker door de hoge inflatie, de nasleep van corona en het gebrek aan vrijwilligers hebben verenigingen het op dit moment zwaar. Dat hun idee vijftig jaar later nog steeds zoveel impact heeft, ook op nationaal niveau, maakt ons als familie supertrots.”

Extra inkomsten
De Grote Clubactie is de grootste fondsenwervende actie voor amateur sport-, cultuur- en hobbyverenigingen van Nederland. Vitale verenigingen zijn de basis voor een gezonde samenleving, zo is de gedachte. De Grote Clubactie helpt clubs met het genereren van extra inkomsten en wil zo meebouwen aan een actief verenigingsleven in Nederland.

Lotenverkoop
De lotenverkoop loopt van zaterdag 24 september tot maandag 21 november. De trekking is op 6 december. Een lot kost 3 euro. Je kunt contant afrekenen, betalen via een machtiging voor een eenmalige incasso of digitaal via een QR-code op het verkoopboekje.

De verkopers kunnen bovendien via een eigen verkooppagina een verkooplink delen via WhatsApp. Van elk verkocht lot van 3 euro gaat 2,40 euro - dat is 80 procent - direct naar de clubkas. De Grote Clubactie is daarmee de loterij in Nederland die per verkocht lot het hoogste percentage uitkeert aan clubs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Nieuwegeiner rijdt door rood, springt uit rijdende bus en rent weg voor politie Algemeen 2 dec, 10:08
Afbeelding
Gemeente betreurt vertrek St. Antonius Ziekenhuis uit Nieuwegein Algemeen 1 dec, 14:41
Afbeelding
‘O ja, dat sinterklaasgedicht nog’: dit moet je doen om er een pareltje van te maken Algemeen 1 dec, 13:57
Afbeelding
Gemeente onderzoekt plaatsing extra windturbines in Nieuwegein-Oost Algemeen 1 dec, 12:14
Afbeelding
D66 pleit voor zichtbaar maken van Artikel 1 van de Grondwet in Nieuwegein Algemeen 1 dec, 10:17
Afbeelding
Nieuwegeinse burgemeester overhandigt cheque van ruim 9.000 euro aan Theater Totaal Algemeen 1 dec, 09:23
Afbeelding
Nieuwegeinse bieb opent uitleenpunt in Gezondheidshuis De Componist Algemeen 30 nov, 16:07
Afbeelding
St. Antonius Ziekenhuis verdwijnt uit Nieuwegein, vanaf 2035 alle zorg naar Utrecht MET VIDEO 30 nov, 15:19