Ook Charella Westra werd in het zonnetje gezet. Dit keer door Barry van Bommel. Charella is genomineerde Sporter van het Jaar.
Ook Charella Westra werd in het zonnetje gezet. Dit keer door Barry van Bommel. Charella is genomineerde Sporter van het Jaar. (Foto: middelkoop)

Beste judoka en beste jiu-jitsuka in de bloemen

Tijdens het op de valreep van het oude jaar in sportcentrum De Mix gehouden oliebollen-judo toernooi, waaraan werd deelgenomen door maar liefst 120 jongens en meisjes, werd door BPS/De Mix de beste judoka en beste jiu-jitsuka van het jaar 2017 bekend gemaakt.

Thijs Middelkoop

NIEUWEGEIN - Dat waren Jari van Bommel en Kylian van Eck. Zij waren uitgekozen aan de hand van trainingsopkomst en sociaal vaardige aspecten, zoals het helpen van team/clubgenootjes tijdens de training. Bij beide takken van sport staat dat hoog in het vaandel. Xandro van Es en Romée Roussey werden de wedstrijd-judoka en wedstrijd jiu-jitsuka van het jaar. Alle deelnemers aan het oliebollen judo toernooi ontvingen een medaille en een oliebol. De prijzen werden uitgereikt door de kersverse wereldkampioene Charella Westa. Tijdens de prijsuitreiking merkte ze op: ''Ik vond het supertof om de jeugd zoveel plezier te zien hebben.'' Na afloop van het toernooi werd Charella Westra, ook genomineerd voor sporter van het jaar bij de Nieuwegein Awards, door haar trainer Barry van Bommel en door de districtsvoorzitter van de Judo Bond Nederland Martijn Bakker in het zonnetje gezet.

Wethouder Hans Adriani, die onder meer sport in zijn portefeuille heeft, had zich moeten excuseren. Hij liet overigens wel zijn felicitaties overbrengen.

Meer berichten
Shopbox