Tijdens de nieuwjaarsreceptie stond de burgemeester stil bij het feit dat hij een herseninfarct heeft gehad. Foto: J. Stam
Tijdens de nieuwjaarsreceptie stond de burgemeester stil bij het feit dat hij een herseninfarct heeft gehad. Foto: J. Stam (Foto: stam)

Laatste nieuwjaar zelfstandig Vianen

Jacques Stam

VIANEN - Tijdens de laatste nieuwjaarsreceptie van zelfstandige Vrijstad Vianen stond burgemeester Wim Groeneweg stil bij het feit dat hij in de zomer een herseninfarct heeft gehad. Hij vertelde uitgebreid hoe hij-nadat zijn vrouw 1-1-2 gebeld had-naar het St. Anthoniusziekenhuis werd vervoerd. Daar kreeg hij de juiste behandeling waardoor hij gelukkig snel kon herstellen. "Ik ben een gelovig mens en geloof oprecht dat ik gespaard ben door de Here God. De manier waarop colleges en gemeenteraden van Leerdam, Zederik en Vianen, de hele gemeenschappelijke samenleving heeft gereageerd hebben mij en mijn vrouw Fieke diep ontroerd. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor." Nadat hij terug geblikt had op wat er allemaal het afgelopen jaar gerealiseerd was in de gemeente keek hij naar de toekomst. "Vianen is een financieel gezonde gemeente. Er staat veel op het spel in het nieuwe jaar. Ik denk aan de renovatie van de Voorstraat en de ontwikkeling van het Sluiseiland. Dat wordt een mooi project, dicht bij onze mooie binnenstad. De bouw van een podiumfunctie waar Vrijstad Vianen zo'n behoefte aan heeft. De enorm snelle groei van Hoef en Haag. Een nieuw dorp voor 1500 inwoners. We hebben veel vluchtelingen in Vianen die zich hier thuis voelen merk ik tijdens gesprekken met hen. De bouw van een nieuwe duurzame school in Monnikenhof."

Meer berichten
Shopbox